-
Jak samemu zbudować terrarium ... ???
Witam!
Mam pytanko (takie jak w temacie) Jak zbudować terrarium dla zbożówki i jakie duze ono musi być, co musi się znaleść w takim terrarium (zarowki,przewody grzewcze) jakie sa ceny takich rzeczy ?? A i jeszcze jedno jestem początkowym terrarystą i czy zbożówka bedzie łatwa w utrzymaniu ??
Za wszystkie odpowiedzi z góry THX !!!
Pozdrawiam
Zeraw.
-
Re: Jak samemu zbudować terrarium ... ???
powiem ci tak musisz mieć kael grzewczyok.30pln żarywkę rv ok.28pln a zbożuwka jes jednyn z najłatwiejszych węży w chodowli terraryjnej i jesz cze musisz mi coś powiedziedźeć ile masz lat i czy masz już tą zbożówkę?
-
Ile ja ma lat ??? A czy to wazne przy hodowaniu weza ??? ale no dobra mam 18 lat a zbożówki jeszcze nia mam dopiero zamierza zrobic terrarium dla niej a dopiero potem kupic weża !!!
-
ch ciałem się tylko dowiedzieć bo bo jeśli byś miał lat 11 czy 12 bał bym sie że bedzie miała menczarnie dobra niemasz zbożówki ja z kolei doradził bym ci kupić węża amurskiego ale wiesz twoja decyzja
-
Jaka moc przewodu grzewczego ???
Mam kolejne pytanko : Jaka powinna byc moc przewodu grzewczego (np.15W , 25W ,50 W itd.) do ogrzania terrarium o rozmiarach dł. 150cm wys. 70 cm. szer. 40 cm ??????
-
Re: Jaka moc przewodu grzewczego ???
50v ale dobre są żaruwki na noc z czerwonym światłem moc żaruwki 50v gady nie widzą czerwonego światła wiec będzisz mugł obserwować co wąż robi w nocy
-
Re: Jaka moc przewodu grzewczego ???
I takze chyba nie widza fioletowego i niebieskiego swiatla bo ja mam na noc zarowke filoetowa
Uprawnienia umieszczania postów