Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: BOŁA

Mieszany widok

BOŁA

od miesiaca mam weza(boa constrictor) i chyab cos nie bardzo idzie mi oswajanie!staram sie go brac na rece raz dziennie!ale za kazdym razem jak to robie wąz jest zestresowany!!Ostatnio dałem mu pre dni spokoju jak go znów wzięłem na rece sytuacje sie powtórzyła !!!Co powinienem zrobic dalej brac na rece czy dac mu spokój!????

Re: BOŁA

Moze daj mu wiecej spokoju. Niech najpierw naprawde dobrze sie przyzwyczai do nowego miejsca, pozniej do Twojej obecnosci i zabiegow w terrarium, a dopiero pozniej, ewentualnie mozesz sprobowac go brac. Chociaz niektozy w ogole uwazaja, ze nie ma sensu brac zwierzakow na rece, bo to dla nich zawsze jest zwiazane z wiekszym lub mniejszym stresem. Pozdrawiam.

Paweł Cieślicki
    Guest

Nie prawda. Bież go na ręce 2,3 razy dziennie daj mu chodzić po podłodzei po chymś co tam masz w p[okoju. Po rękach też niech ci chodzi. Na noc daj mu podkoszulek czy coś w tym rodzaju.Pżyzwyczai się do twojego zapachu i będzie go uznawał za coś bezpiecznego>Narka>

Czyli mam go brac na rece jak tylko sie da czesto?dzieki za odpowiedz

czesc
    tez mialem na poczatku klopoty z wezykiem. mam boa teczowego wiec powinien byc bardzo lagodny, ale probowal mnie kasac kilka razy. wyciagalem go bardzo czesto (codziennie) i z czasem sie przyzwyczail (okolo miesiaca).
    jak sie boisz ukaszen zastosoj rekawiczke, najlepiej jak najciensza.
    pozdrowienia

Uprawnienia umieszczania postów