Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Moj waz dziwnie oddycha

EWA R
    Guest

Moj waz dziwnie oddycha

Porusza przy tej czynnosci prawie calym cialem , nigdy ta czynnosc nie byla tak widoczna czy cos jest nie tak?

dr Robert
    Guest

Re: Moj waz dziwnie oddycha

Może być to np. zapalenie płuc, albo przeziębienie. W każdym razie nie jest dobrze.

Dr Robercie , waz nie ma z pyszczka zadnych wyciekow ani z noska , czy dotrwa do poniedzialku ? zawioze go do weterynarza

Lord_Leoric
    Guest

u mojego weza jest podobnie... wyglada jakby byl przeziebiony...
    nie oddycha calym cialem tak ze dobrze to widac jak u kolegi... tylko co jakis czas jakby... kichal... Ma rowniez z nosa wycieki... wyglada jak normalny katar. Jak temu zaradzic?? Co mam robic? Czy poprostu zostawic weza w cieplym terrarium zeby sie wygrzal??

Pozdrawiam

L_L

Jarek Zajączkowski
    Guest

EWO R oraz Lordzie - oba opisy dotyczą poważnych objawów choroby ukł. oddechowego (u Lorda wygląda to poważniej. Im wcześniej u lekarza tym lepiej. Poza tym ważne jest zoptymalizowanie środowiska (lekkie o kilka stopni podniesienie temperatury pod promiennikiem (gorączka behawioralna) oraz wilgotności.

EWA R
    Guest

Dziekuje Panie Jarku za troske ale jak tylko dr Robert mi to napisal to poprosilam weta o przyjecie mnie w niedziel moj maluch dostaje antybiotyk i juz nawet jest ruchliwy jak dawniej chyba mu przechodzi choc kuracja trwa podobno 2 tygodnie

Lord_Leoric
    Guest

Ja rowniez bardzo dziekuje za wszelkie rady panie Jarku!!!

Bede sie staral zeby moj waz poczul sie lepiej!

Pozdrawiam

Lord_Leoric

Uprawnienia umieszczania postów