Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: oswajanie

oswajanie

mam kilkumiesięcznego pytona królewskiego, jak się zabrać za jego oswajanie bo (o dziwo) jest dość nerwowy( nawet raz chciał mnie ugryźć), nie pozwala się dotykac i sapie przy wszelkich próbach zaprzyjaźniania się

Re: oswajanie

Cięszka sprawa , uparty .
    Przedewszystkim musi przyzwyczaić węża do twego zapachu, bez perfum.
    Wyjmuj go często , nawet gdy nie będzie chciał i będzie straszył.Na noc wkłada do terrarium część swojej garderoby , bluzkę, skarpetke chodzi tu o twój zapach, gad musi go kojażyć ze schronieniem i bezpieczęstwem.
    Pytona królewskiego tesz posiadam, były z nim podobne problemy, ale mniejsze, wąż straszył tylko moja siostre syczał i otwierał pyszczek.
    Do mnie nigdy nie zachowywał sie agresywnie.
    Oswajał sie przez 2 miesiace.

Cześć

Paweł Cieślicki
    Guest

Cha wiedziałem i nie kupiłem. Słyszałem że pytony są agresywne i trudne w chodowli. Je jestem początkujący i kupiłem boa constrictora i nie ma z nim żadnych problemów. Kupiłem go ze sklepu i nikt go tam nie brał na ręce,a gdy był już w domu to w pierwszy dzień gonił mi po rękach. Teraz biorę go na ręce co dziennie i nic nie zauważyłem niepokojącego. Nigdy nie zachowywał się agresywnie! Polecam. Udanego oswajania.

Pawel to identyko jak taka sama historia taki sam opis bym mogl dac ja swojego kupile tak samo w sklepie tez lata po rekach jak szaleniec ;] i kupilem go niecaly tydzien temu w pozku a ty

Nie sugeruj sie Pawel tym ze jest taki lagodny.
    Predzej czy pozniej na pewno cie "ciachnie"
    Popelnisz jakis blad i ........... dorobisz sie paru dodatkowych dziurek (w rece)
    Poprzedni Boasek 2,5 raz mnie ukasil w ciagu 2 lat.
    Byl bardzo pokojowo nastawiony ale .................... zdazylo sie
    Lepiej byc przygotowanym na to , mniej straszne jak juz sie wydarzy

lidka ja mam boaska (ok 5 miesięcy) i on na samym początku też sie troche "stawiał" ale ja go śmiało brałam na ręce i teraz jak tylko tera otworze to on od razu do mnie leci, a jak go spowrotem chowam to nie chce wchodzić.

Uprawnienia umieszczania postów