Witam!
Niestety osobiście nie będę Ci mógł pomóc...ale polecam skontaktować się z hodowcami i sklepami zoologicznymi prowadzącymi sprzedaż gadów...myślę że to dobry pomysł. Popytaj tu i tam, wejdź na stronę Biofila i pogadaj z P. Łukaszem "Sułkiem"..biorąc pod uwagę jego profesjonalizm i życzliwość ..na pewno Ci pomoże a przynajmniej umożliwi Ci kontakt z hodowcami i importerami gadów /sam niedawno rozmawiałem z nim na temat przynależności gatunkowej kleszczy gadzich i ich ewentualnej patogenności dla ludzi../
Teraz ulubiona część posta.. Temat pracy bardzo ciekawy..sam z przyjemnością poznałbym wyniki Twoich badań /jestem lekarzem medycyny-doktorantem na Wydziale Lekarskim Collegium Medicum UJ w Krakowie i oprócz miażdżycy tętnic interesują mnie także zagrożenia dla hodowcy, zwłaszcza mikrobiologiczne, a związane z rozwojem terrarystyki w naszym kraju.../ Nic to.. życzę udanych pertrakcji..))
Powodzenia w gromadzeniu materiałów i mam nadzieję, że oprócz 5.0 w indexie i na dyplomie)) powstanie z tego ciekawy artykuł, który będziemy mogli przeczytać..
Pozdrawiam
Pablos