Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: BARDZO WAZNE PROSZE ZAJRZYJCIE!!!!!!

BARDZO WAZNE PROSZE ZAJRZYJCIE!!!!!!

Witam!
    Kiedys na forum jezeli dobrze pamietam ktos cos moiwl o karmieniu mysimi ogonami....moj maly mahon juz dlugo nie jadl(nie mam noworodkow)....i wpadlem na pomysl aby go nakarmic wlasnie w taki sposob....chciclabym mu dac dwa ogony(przymusowo)....powqiedzcie, czy mozna mu je podac....to dla mnie wazne poniewaz dzis w nocy chce go nakarmic,......barzdpo prosze jezeli wiecie cos na ten temat napiszcie...

z gory DZIEKUJE...

doro
    Guest

Re: BARDZO WAZNE PROSZE ZAJRZYJCIE!!!!!!

nic o tym nie wiem ale sprobuj sercami zwierzecymi

BARDZO PROSZE O KOMENTARZE!!!

gadzio_new
    Guest

Podstawowe pytanie brzmi: czy Twój wąż nie chce jeść, czy nie jadł, bo nie masz noworodków ??
    Jeżeli tylko nie masz noworodków - spróbuj ukroić pasek najlepiej z niewyrośniętej myszy (oczywiście martwej - dla ułatwienia najlepiej zamrożonej) i podać mu wieczór do terra (w pobliżu lub wewnątrz kryjówki) i zostawić na noc...
    Jeżeli nie chce jeść - możesz karmić przymusowo - pod warunkiem, że mahoń jest jeszcze w dobrej kondycji -może to być mysi ogonek (chyba mało wartościowy), lub odpoiwedniej wielkości kawałek myszki (byle niesama skóra z sierścią)... można także dokarmić wężyka kawałkami serca wołowego.... Podczas przymusowego karmienia zachowaj dużą ostrożność, kiedy pokarm będzie w przełyku węża delikatnie przesuń go do żołądka masując węża po spodniej stronie od głowy w kierunku żołądka...
    Osobiście karmiłem samicę mahoniówki przez 2 miesiąca podając przymusowo wyżej wymienione rodzaje pokarmów + mysie noworodki (martwe!!!) raz na 5-7 dni, po czym zaczęła jeść sama - ładnie rośnie i ma się dobrze... Jeżeli wąż jest słaby - wybierz się do weterynarza, ja przetrzymałem za długo zbożówkę - później zwracała podawany pokarm - pomoc weterynarza już nic nie dała...
    Pozdrawiam, powodzenia...

Uprawnienia umieszczania postów