Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Z PAMIĘTNIKA WĘŻY - NOTATKI

DurSt
    Guest

10 grudnia 2002

Wziąłem dzisiaj Ala na rękę z 10 minut. Węzyki schowały się pod swoim basenikiem gdzie jest ciepło i parno. Aha dla info. jak zbliżam rękę do nich to jeszcze ciut są niepewne, ale już się nie wyginają , ani nie kąsają jak to było na początku. Temperatura bez zmian w granicach 25 – 30

DurSt
    Guest

11 grudnia 2002

Rozmrażam teraz 2 myszki. Jedna jest mniejsza od drugiej o około 1/3.
    Mam kilka ciekawych uwag odnośnie pożywienia:
    UWAGA 1: Najlepiej wg.mnie rozmrażać noworody w naczyniu z „gorącawą” wodą, a myszki oczywiście w szczelnym worku. Cały proces trwa około 10 minut i mysza jest wtedy tak ciepła jak by była świeżo po uboju J.Mniej preferowanym przeze mnie sposobem jest stawianie myszy pod zapalona lampkę.
    UWAGA 2 :Jak dałem i teraz myszy po odstępie 4 dni od ostatniego razu szybciej je wcięły i szybciej „ weszły” do środka brzucha. Myszy teraz zjadły w niemal identycznym czasie mniejszym troszkę niż 10 minut (mierzyłem stoperem ha ha).Ok. chyba dostał tę większą. NIE MAM CO ROBIĆ PISZĄC TAKIE...... .PEWNIE SE KTOŚ MYŚLI, ZE JAKIŚ KRET.I DOBRZE KAŻDY MA PRAWO WYRAŻAĆ SWOJE POGLĄDY.

DurSt
    Guest

12 grudnia 2002

Nic takiego

DurSt
    Guest

13 grudnia 2002

Również nic takiego

DurSt
    Guest

14 grudnia 2002

Wziąłem Oka na ręce z 10 minut. Al. Jest mętnawy. Usunąłem dzisiaj bobki. Oczywiście częściej to się zdarza tylko zapominam o takim czymś napisać. Zrosiłem terra. Temperatura bez zmian. Aha mam 2 myszki, o których mało napisałem. Samica jest grubsza, ale jak się okaże nie ma małych przez długi czas(nie z przejedzenia).

DurSt
    Guest

15 grudnia 2002

Ali jest cały mętny wraz z oczami. Oka wziąłem rano a Ala nie no, bo wiadomo – linieje J. Kurwa mnie zaraz strzeli. Nie mogę się doczytać i chyba nie napiszę, co się stanie dzisiaj. Kurwa miałem ważną uwagę, lecz je nie napiszę bo nie mogę jej odczytać z moich notatek. Zrosiłem terrarium obficie. Wziąłem Okiego i ktoś jeszcze na rękę. Aha doczytałem się no , ale to nie jest takie ważne : jak biorę węże narękę to przy przybliżaniu jej wezycki mogą być lekko niepewne, ale jak już jest na ręce to jest spokojny. Na ręce przeważnie żaden wąż już nie urąbie w przeciwieństwie do momentu wyciągania go z terra. Moje wężyki mnie nie kąsają już od dłuższego czasu. Wtedy Ok. mnie dziabnął 2 razy świeżo po zjedzeniu mysz, może myślał, że mój palec to........ .

DurSt
    Guest

16 grudnia 2002

Dałem Okiemu około 15:00 myszkę na oko miała 2,5 – 3 dni. Ok. długo szukał głowy, no ale poradził se chłopak. Ali nie dostał, bo linieje.
    UWAGA : Ali miał wczoraj mętne oczy , a teraz już ma , tylko całe ciało jest mętne. A skóry nie widać.
    TERAZ już wiem. Przynajmniej moje węże. Najpierw są mętne ciało potem oczy, oczy stają się normalne i po jakieś 2 dni od tego czasu wąż zrzuca skórę. Być może oczy(skóra) się „odlepia” kawałek od normalnej i jest pusta przestrzeń i nie widać mętnego koloru. Zrogowaciały naskórek oczy węża jest twardawą powłoką a nie miękką jakby sobie ktoś myślał.
    Spryskałem terra obficie. Godzina 22:00. Zauważyłem, że Ali jest agresywniejszy od Okiego. Ali jest nieco większy od Oka w końcu linieje J. Nie ma jeszcze zrzuconej skóry.

DurSt
    Guest

17 grudnia 2002

Ali zrzucił skórę. Dałem mu po tym muszkę około2,5 – 3 dni miała do czasu jej zgonu. Przedtem wziąłem go na rękę na 15 minut. Był trochę zdziczały, ale po jakimś czasie się uspokoił. Na obecną chwilę Oki jest najbardziej oswojony. Trawi już 1 dzień pokarm. Dałem Alowi mysz jak zwisał na drzewie w pionie. Wziął ją z ręki, zaraz jak poczuł zapach myszy. Zjadł mysz ze zegarkiem w ręku w mniej niż 9 minut.

DurSt
    Guest

18 grudnia 2002

Nic takiego

DurSt
    Guest

19 grudnia 2002

UWAGA : Ali przechodzi z ręki na rękę, a Ok. jak podstawiam mu dłoń to idzie w inną stronę nieraz.
    Spryskałem terrarium. Usunąłem bobki z terrarium. Jestem ciekaw, kiedy moja mysz będzie miała małe i czy w ogóle je będzie miała, bo nie wiem czy druga na 100 to samiec.

Uprawnienia umieszczania postów