Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: WĄŻ W TERRARIUM A WYJAZD POZA DOM!!!

Mieszany widok

Tomasz S. "PUMBA"
    Guest

WĄŻ W TERRARIUM A WYJAZD POZA DOM!!!

Zastanawiam sie jak z tym sobie radzicie kiedy gadziatko musi zostac w domu a my musimy kilka dni pozostac poza domem.Dobrze skonstruowane mozna zostawic bez problemu(to ja wiem od dawna).Chodzi mi glownie o swiatlo.CZY MOZNA W SPRZEDAZY KUPIC JAKIES URZADZENIA(zegar)STERUJACY OSWIETLENIEM>JESLI TAK TO ILE KOSZTUJE I GDZIE?Za odpowiedzi dziekuje i pozdrawiam:0)

Re: WĄŻ W TERRARIUM A WYJAZD POZA DOM!!!

zegar taki istnieje i wydaj mi sie ze kosztuje okolo 80zl ja takiego w domu nie mam tylko na dzialce a w domu jak mnie nie ma to prawie zawsze ktos tam wpadnie to zapali i zgasi a jak nie to zapal jedno swiatlo w pokoju przy ktorym zwierzeta moga spac i cos widza ale sa to sytuacje awaryjne ktore bardzo zadko maja miejsce

Można kupić takie urządzenie za tanią cenę i jest dobre.Ja kupiłem takie w OBI za niecałe 30 czy 20 zł.juz nie pamiętam dokładnie mam je rok i cały czas dzial bez problemów.

Dokladnie
    Ja ostatnio wymienilem moj zegar na elektroniczny, byla promocja w "Auchan" po 23 zl eletkroniczny , taki wkladany do gniazdka .

wlasnie widzialem dzisiaj najtansze w auchany byly po 10 zl takie zwykle byly tez po 140 takie na caly tydzien pozdroweinia

Zdzisiu
    Guest

Dla węży światło akurat nie jest najważniejsze<chyba że masz węża trawnego>
    Najważniejsze to zapewnić odpowiednią wilgotność i temp.. a cykl naturalny<światło z okna> powinno wystarczyć.
    A jakiego masz węża?

pozdrawiam

Chyba sie troszke mylisz Zdzisiu.
    Zalezy jaki biotop.
    Pozatym swiatlo z okna zawieraz za malo UV , szklo je filtruje.
    W zaleznosci od posiadanego weza, polecam swietlowke UV.

Wlasnie taki z tygodniowym cyklem kupilem tak tanio, zaluje ze nie wzielem wiecej :P

Oj Zdzisiu mało jeszce wiesz i musisz się wiele nauczyć jak twierdzisz ,że akurat wężowi światło nie jest potrzebne.doucz się

Tomasz S. "PUMBA"
    Guest

mam constrictorka

Uprawnienia umieszczania postów