-
Czy często bieżecie węża na ręce?
Witam
Czy częto bieżecie swojego węża na ręce bo mam boasa i boję się go brać na ręce za często mam stracha że umrze. Nie wiem czemu ale mój boa jest bardzo suchy. Jak zobaczyć ile % ma wilgotność?
-
Re: Czy często bieżecie węża na ręce?
ja biore mojego bardzo czesto bo mnie to podnieca i odczuwam wtedy wielka satys-@!#$-cje
-
Pawle napisałeś że twój boa jest suchy,w jakim tego słowa znaczeniu?
Odpisz jeżeli zależy ci na swym wężu.
PS> Sto procent wilgotności w terrarium można poznać po tym że na wszystkich powieszhniach ze szkła osadza sie rosa w środku terrarium.
Podłoze musi być lekko wilgotne, i obowiąskowo pojemnik z wodą do picia i kompieli dla gada.
A jeszcze, moje węże biore przy prawie każdej nadażajacej sie okazji.
Czym sie częściej bieże na ręce to gady przyzwyczajają się do właściciela i staja sie ufne.Ja swojego pytona królewskiego biore sobie na szyje czasami troche dusi .^_^
-
Może po prostu myślałeś (jak większość społeczeństwa), zę węże są obślizgłe i śliskie. Jednak w rzeczywistości jest inaczej. Jeżeli miałeś pierwszy kontakt z wężem to mogłeś pomyśleć, że jest suchy
Pozdrawiam
Leny
-
Ja swojego węza staram się brać jak najczęściej.Węże to lubią a dzięki temu przyzwyczajają się do człowieka.A to,że jest suchy to chyba normalne ,takie są węże.Zresztą trudno powiedzieć bo nie wiem co rozumiesz przez to, że jest suchy. Pozdrawiam
-
Krzysztofie mam jakieś problemy z wysłaniem wiadomości i nie mogłem ich wysłać, ale coś wykombinuje. A z tym wężem to dzięki że się mnom zainteresowałeś. Myślę że się myliłem i tak uważam bo w rękach trzymałem jak dotąd tylko zaskrońca zwyczajnego ktury jest wodnym wężem.
Pozdrowienia i szczęśliwego nowego roku 2003!
-
ja swojego tajwana biore raz dziennie ale jak biore to czesto tak na 2 godziny chyba ze go karmilem do nie ruszam go przez 4 dni aby strawil
-
-
Ja tam swojego prawie caly czas mam na szyi wczesniej jak byl mniejszy troszczke zadziej go bralem a teraz caly czas siedzi albo na mnie albo gdzies na regale. Im waz jest starszy i wiekszy tym czesciej mozna go wyciagac z tera. Lepiej znosi dlugotrwale nieudogodnienia a poza tym po moim nie widac zeby sie zle bawil w ksiazkach na regale co raz jakas laduje komus na glowie :-)
-
ja mam weza tajwanskiego +chinskiego =elaphe teaniura vampaya ty masz boa dusiciela?? ja raczej nie moge puszcac go luzem bo boej sie ze gdzies uciekni mam taki pokujz jest kilka zakmarkow w kktore wejdzie i trudno bedzie go wyjac pozdrowniea snaak (sorki za bledy)
Uprawnienia umieszczania postów