-
Boa karmienie
hej od niedawna jestem posiadaczem 80 cm boa i mam maly prblem z karmieniem. Maly nie chce jesc wiecej niz jednej myszki na raz (a one sa male) z drugiej strony je raz na tydzien (rzadko czesciej). Jak mu wrzucilem druga to w ogole jej nie ruszyl biegala nawet po nim. co robic zeby w koncu jadl porzadnie ?
-
Re: Boa karmienie
no właśnie je porzadnie nie za dużo i nie za często. spokojnie zacznie jeśc więcej ciesz się że je.
Wiciu
-
sek w tym wlasnie ze nie je porzadnie, je strasznie malo (znajomy ma dla porownania boa prawie o polowe mniejszego) i ten wcina 2 myszy tygodniowo.. ale moze mu przejdzie
dzieki
-
no właśnie przejdzie mu spoko spoko
-
ok dzieki
-
Cześć,
boa znajomego będzie bardzo szybko rosnąć, ale byćmoże będzie otłuszczony. A to jest niezdrowe.
Nie przejmuj się że je mało - temu konkretnemu osobnikowi to wystarczy żeby zdrowo rosnąć. Jeśli nie będzie przekarmiany, nie będzie otłuszczony i będzie ogólnie w lepszej kondycji.
Jeśli będzie potrzebował więcej - będzie jadł więcej.
Ewentualnie możesz spróbować trochę większą myszkę - maksymalnie o takiej średnicy jak wąż w najgrubszym miejscu.
Pozdrawiam
-
Mefisto spoko z tego co wiem nie widze w tym nic dziwnego je tyle ile mu potrzeba jak bedzie wyglodzony zje wiecej. Moj tez kiedys malo jadl a teraz je jak szalony co prawda rzadko ale duzo.
-
Nie spiesz się z karmieniem go. Morzesz go przejeść i ci zdechnie, morze ma coś zatkane w jelitach i mu to ciąży.
-
Mam do Ciebie WIELKĄ PROŚBĘ - nie wypowiadaj się, jeśli na dany temat nie masz pojęcia.
Żaden wąż nie zdechnie z przejedzenia!!!!
Może najwyżej zwymiotować, ale nie zje tyle żeby mogło go to zabić.
Pozdrawiam
-
Snakes to jeszcze zobaczymy jak twuj ci zdecznie i napiszesz.
Uprawnienia umieszczania postów