Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: pytanko do posiadaczy pytona królewskiego

Re: pytanko do posiadaczy pytona królewskiego

Hmmmm...DZIWNE..mnie ani na zajęciach z anatomii człowieka, ani antropologii NIKT nigdy nie uświadamiał o takiej ZATRWAŻAJĄCEJ wręcz niższości rasy negroidalnej....
    Swoją drogą to ciekaw jestem czy chodziło Ci o odmianę afrykańską czy australijską rasy czarnej..??? Na podstawie jakiego artykułu czy podręcznika doszłaś/edłeś do takich wniosków?
    ...Aha jestem BIAŁY))) Pozdrawiam

Pyton królewski wystepuje w strefie podrównikowej, gdzie występują dwie pory wilgotne, jeżeli jest woda to jest życie. Życie kojarzy się z roslinami, które tworzą pruchnicę (lasy tropikalne) oczywiście są lasy tropikalne rosnące na piaskach ale tylko na wschodnim wybrzeżu Australii. Polecam torf kupiony w sklepie zoologicznym i spryskiwanie w porze wilgotnej całego terrarium nawet 3 razy dziennie lub mocno dwa razy - rano i popoołudniu
    Pozdrawiam

Jak wiadomo mit o wysokiej wilgotności 70-80% w jakiej trzeba trzymać P.Regius jest już dawno zakwestionowany. Nawet w tzw literaturze pojawijają się informacje że wilgotność powinna być wysoka. Niestety prawda jest nieco inna polecam strony www hodowli zza oceanu.

Wiesz.... rozchodzi się głównie o dostępność...

Uprawnienia umieszczania postów