Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: przesada!

Zdzisiu
    Guest

przesada!

Mam młodego Boa Dusiciela(85cm.).W opisie przeczytałem ,że duży powinien mieć terrarium 120x80x80.Przecież ten wąż prawie cały czas leży i się nie rusza, po co mu takie wielkie terrarium!Czy to nie jest przesada?
    Proszę podajcie realne wymiary

Re: przesada!

Realne wymiary dla dorosłego osobnika np. 240x150x150 :-)

Pozdrawiam
    Leny

dr Robert
    Guest

A obserwujesz go przez całą dobę ? Poza tym zależność, że coś mało się porusza to potrzebuje mało przestrzeni nie jest prawdziwa !

a moze się nie rusza bo nie ma gdzie?

Poobserwuj go późnym wieczorem i w nocy to zobaczysz dlaczego. mój 60 cm potrafi wykorzystać każdy kąt!!. W tej chwili mam terra 60X50X68.

[RED-689]
    Guest

Witam kolege (Slupsk) :-)

Moim zdaniem terrarium nigdy nie jest za duże - w końcu na wolności nasze zwierzaki miałyby nieco więcej przestrzeni...

Na początku mojej przygody z terrarystyką też myślałem, że moja samiczka boa tylko leży i nic nie robi - po nocnych obserwacjach zrozumiałem jednak, że tak nie jest - śmigała po całym terra i gdyby miało ono wymiary 300 x 300 x 300 też by było za mało )))

Pozdrawiam

Przestrzeni dla naszych pupili nigdy nie bedzie za wiele!!!!!To tak samo jak by cie zamkneli w malym pomieszczeniu w sumie móglbys zyc ale czy bylo by ci w nim dobrze? watpie.Radze ci sie dobrze nad tym zastanowic jesli chcesz aby twoj Boas urosl jak najwiekszy i co najwazniejsze byl zdrowy.
    Pozdrawiam

Moby_
    Guest

zycie gada malym terra to jak zycie czlowieka w komorce!

Uprawnienia umieszczania postów