-
wezyk zbozowy
moj wezyk zbozowy ma dopiero niecaly miesiac, a ja mam go od tygodnia. wezyk mieszka w malym terrarium, ma zwirek, kamienie, odwrocona miseczke do spania i naczynko z woda. wode zmieniam codziennie jednak wezyk ani nie pije (przynajmniej nie zaobserwowalem) ani sie nie kapie w tej wodzie. 3 dni temu jak trzymalem go na rece nad pojemnikiem z woda to pil ale sam jakos nie chce. nie wiem czy nie umie sam znalezc wody w terrarium czy moze wystarczy mu jesli pije co kilka dni? dodam, ze z karmieniem nie ma jak dotad klopotow, wezyk je bez oporow. a druga sprawa to co zrobic gdy nie mam w ten chwili mozliwosci zbudowania odpowiedniego terrarium z odpowiednim ogrzewaniem i wilgotnoscia? terrarium stoi w pokoju pod zwykla lampka lub na balkonie na sloncu, jednak jest czesciowo osloniete od slonca. za dwa miesiace planuje stworzyc mu odpowiedniejsze warunki ale poki co moge hodowac go w takich warunkach jak opisane powyzej? pytam bo zaobserwowalem ze wezyk czesto lubi sie chowac i spac, ale to chyba naturalna cecha tych wezy nie? moj kumpel ma 3-letnia zbozowke i tez lubi sie chowac w ciemne miejsca. odpowiedzcie na moje pytania plizz!
pozdrawiam!
Uprawnienia umieszczania postów