-
Re: Węże gliwickie :-)
Wystawa w Zabrzu będzie nieco rozreklamowana np na sklepach zoo będą jakieś plakaty - spokojnie. . . . Nie rób sobie zbytnich nadziei tam raczej cudów nie będzie - byłem w zeszłym roku ...
(Terrarium to sprawa prosta - np można zamówić u szklarza ,ale najpierw się zastanów gdzie to ma stać na (lub w czym) np u mnie stoi w segmencie .Mam tam specjalnie wzmocnione ściany, bo początkowo było tam akwarium.
A więc dokładne wymiary miejsca musisz znać , a następnie trzeba się zapoznać z rozwiązaniami technicznymi takimi jak: gdzie dać i jakie duże otwory wentylac., drzwiczki, a konkretnie szybki przesuwne, w którym miejscu otwór na doprowadzenie światła . Najpierw kompletne terrarium dopiero później wąż . Węży dużych, małych, obojga płci - jest na rynku (niekoniecznie w sklepach ) zatrzęsienie .Niech o to Cię teraz głowa nie boli .!. Koszt takiego robionego terr. to 200 do 300 zł i nie da się tego uniknąć ! Chyba że kupisz gotowy jakiś kit , potem będziesz drugi raz kupować i dopiero wtedy przepłacisz .Będąc w ZOO obojętnie czy u tego gościa czy nie przypatrz się tamtejszym terrariom (półki,tło światło , pojemniki na wodę ,gałęzie ,schowki dla zwierzęcia,stosowane podłoża, itp itd Przejdź sie po sklepach i na to samo popatrz .
Obawiam się że to jest zadanie dla ciebie na najbliższy miesiąc lub dwa (jak dobrze pójdzie ). Jest wystawa przez duże W we Wrocławiu niedługo patrz www.terr.com.pl to może być temat no i tamtejsze ZOO
Pozdrawiam
W.
-
No to mam zadanie bojowe.
Dziękuję
Pozdrowienia
Barbara
-
co do wizyty u pana brachaczka. nie wiem jak innym ale mnie nie pasuje zaden dzien w tygodniu - szkola, a poza tym w ciagu tygodnia pan brachaczek jest dosc zajety i niezbyt ma czas na rozmawianie z kimkolwiek. najlepiej sie do niego wybrac w wekkend, kiedy ma dyzor, a dyzory ma w kazdy ostatni wekkend miesiaca. niestety wrzesniowy odpada, bo jestesmy na zlocie.
-
Witaj Mateusz
Na jakim zlocie jesteście w ost.weekend września ? (jeśli wolno spytać)
Czy ma to coś wspólnego z wystawą we Wrocławiu !?!
-
Jestesmy na zlocie połączonym z targami EURO ZOO - BOTANICA 2002 ( więcej informacji jest na stronie terrarium w dziale "zloty".)
-
Barbara jak to sie stalo ze nigdy sie nie spotkalismy , ja mieszkam w Gliwicach , i mam kilka wezy i pajakow , jak chcesz pogadac lub sie spotkac to masz tu muj nr.gg 1575554
-
Hej Barbara !
No i co u Ciebie w temacie wąż oraz terrarium?
Czy coś drgnęło czy może zapadłaś w snen zimowy jak GADY !?!
Uprawnienia umieszczania postów