Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Zimowanie węży......?? HELP!

Łukasz U.
    Guest

Re: Zimowanie węży......?? HELP!

Ludzie o czym tu w ogóle dyskutować. Przeciesz to jest sprawa dla prokuratora. Zaskrońców w Polsce HODOWAĆ NIE WOLNO czy sie to komuś podoba czy nie. I tak terraryści nie mają tz. dobrej prasy poco jeszcze sie podkładać. Adrian ma węża wypuścić tam gdzie go złapał i po temacie. I nie chwalić sie za głośno że go wogóle posiadał. Może następnym razem podyskutujemy na tenat jak odławiać węże, a co potem. Ludzie jest coś takiego jak lista gatunków których hodować nie wolno i koniec. Nie bijmy dłużej bezsensownie piany tylko węża spowrotem do ogrodu. A teraz coś specjalnie dla Adriana w miejscu gdzie mieszkasz jest zaskrońców dużo bo cymbałów takich jak ty jest niewielu. Niestety nie wszystkie miejsca na świecie mają takie szczęście.

Krycha_Siedlce
    Guest

Wiesz co łukaszku nie za milo sie zachowales ]:> MOze dlatego (bez obrazy) ze popychalem twoja stara. I daj ludziom spokuj jak nie chcesz pomoc to po co wlazisz tu??AAA i wspomniales ze adrian to kretyn . Ja cos ci powiem "kretyn to twoj stary ktory liże fujary"

Panowie, troszkę wyluzujcie, bo poziom gwałtownie spada. "kretyn to twoj stary ktory liże fujary"- jest po prostu wulgarne i takie posty powinny być kasowane. Podobnie jak tytułowanie innych takimi przydomkami jak "kretyn" czy "cymbał". Żenada, po obu stronach...
    O tym, że zaskroniec jest pod ochroną i ze lepiej mu będzie na wolności, napisano wcześniej...
    A co do kontynowania tematu o zimowaniu: do dyskusji włączyli sie też właściciele innych gadów i te informacje mogą się przydać początkującym, któzy mają np. węże amurskie itp.

ja zgadzam sie z Lukaszem jak kazdy by sobie wzial jedne zaksronca, jedna jaszurke, traszke czy salamandre to co by zostalo ?
    Nook spozniasz sie z pousuwaniem wulgarnych postow na co czekasz ?
    jesli macie sie tak wypowiadac to lepiej wcale, zero kultury, naprawde

Nook
    Guest

Spokojnie, zaczęła się szkoła i ja nie będę poprostu w stanie wszystkiego sprawdzać. Adn dostał już stosowne (ostre) pouczenie, a jrgo posty skasowane

oki

O co tyle krzyku.
    To że natrix natrix jest w naszym kraju coraz żadszy nie jest winą wiedzy
    o zimowaniu, karmieniu, rozmnażaniu itp.
    Główna przyczyna tego stanu rzeczy leży gdzie indziej. U mojej babci
    znam wiele stanowisk tego węża i kiedyś rownież pozwalałem sobie na
    kilkumiesięczny odłów tego węża -czy jest to zabronione czy nie.
    Nie zdażyło mi się aby wąż złapany przeze mnie nie trafił z powrotem w miejsce w którym go odłowiłem. Wiele razy rownież u mnie w domu doprowadzałem zaskrońce do godów.
    To że wąż ten jest na wyginięciu jest winą ogólnego zatrucia środowiska.
    Również brednie o tym iż ludzie celowo zabijają zaskrońce jest wyssane
    z palca -tam gdzie te węże występują w naturze tubylcy znają go i wcale nie zabijają jako "pomiot szatana".

Adrian Furman -AdN-
    Guest

W Ł A Ś N I E O T O C H O D Z I Ł O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1

Adrian.
    Ale mimo wszystko zastanów się czy warto trzymać n.natrix w terrarium.

Adrian Furman -AdN-
    Guest

Ojjj kurde, ale sie narobiło... tak prawde mowiac nie trzymałem zaskronca w terra ani sekundy (mozecie mi nie wierzyc) to prawde ze go schwytalem bo mialy gniazdo na moim podworku ale byl w skrzyni. na poczatku nie wiedzialem co to za waz i balem sie go zlapac (zmija zygzakowata myslalem) i mi uciekl z tego pojemnika po jakis 7 min od zlapania (mowie wam sa naprawde dobre w ucieczce). Na nastempny dzien sie napalilem i poszukalem na www o natrixie i dowiedzialem sie ze musi zimowac i dałem ten topic na forum. Bo chcialem go hodowac (za darmo i wogule swój) ale nastempnego dnia przeszukalem tam gdzie byl i go nie znalazlem reszty tez nie. Dalem sobie spokuj i zakupilem malego ptasznika B. smithi. Mam go do teraz niedawno przeszedl wylinke. Ja tez jestem przeciwny ODŁAWIANIU chronionych gatunkow. Ale nie wydaje mi sie zle hodowanie 1 sposrod wieeelu jakie mam przy domu. Teraz mam zamiar hodowac weza ale nie zadnego polskiego, moze krolewskiego?? I po co tyle krzyku? moglem wczesniej wytlumaczyc! sory

Ps
    Ale jak ktos nazywa mnie cymbalem to musialem zareagowac!

Uprawnienia umieszczania postów