-
Co najlepiej do terrarium 102x42x50?
Tak jak w temacie- kupilem sobie takie terrarium i zastanawiam sie teraz co moglbym w nim hodowac... Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
-
Re: Co najlepiej do terrarium 102x42x50?
Dużo by wymieniać...
Zależy czy interesuje Ciebie duża grupka mniejszych jaszczurek czy max 3 szt. większych do ok. 30 cm.
-
możesz dać agamy brodate, gekony lamparcie (samiec i 2-3 samice) od koloru do wyboru. Na Twoim miejscu szukał bym bardziej jakiegoś pięknego węża
-
Agamy brodate często osiągają pół metra długości więc kiedy się będą obracać będą walić głową/ogonem w ściany terrarium :/ więc brodate odpadają.
-
Gekony lamparcie albo gruboogonowe
-
a legwan obrozny ??chyba moze byc
-
-
Hmmm w sumie nie wiem, nie chce dac jakiejs bardzo licznej gromadki bo ciezko by bylo nad liczna grupa jaszczurek zapanowac (a jestem poczatkujacy). W sklepie zoologicznym polecali mi agame brodata, twierdzac ze jest to idealne zwierze do takiego terrarium. A co mozecie powiedziec o legwanach obroznych? Sa trudne w hodowli, i ile ewentualnie sztuk moglbym trzymac w takim terra?
A i jeszcze jedno, moze troszke nie do tego dzialu ale nie chce zakladac nowego tematu w dziale "weze":
1. Czy do takiego terra moglby byc pyton krolewski? Czy jest on trudny w hodowli?
2. Ile zbozowek moglbym w takim terrarium hodowac?
Z gory dzieki za pomoc, choc wiem ze dla niektorych takie tematy sa juz nudne, ale kazdy lubi jak jego problem rozpatruje sie indywidualnie
-
-
Legwanik obrożny z tego co wiem to raczej płochliwy jest, raczej nie jest polecany dla początkujących
Uprawnienia umieszczania postów