Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Połączenie Agam

Połączenie Agam

W Sobotę połączyłem dużą Agame ok 30 cm z 2 małymi około 15 cm !! Duza Agama nic nie robi małym, to chyba dobrze !! Czy moge je tak juz zosatic, czy lepiej je oddzielic ??!!

Re: Połączenie Agam

A za dwa dni przyjdziesz i zobaczysz najedzoną dużą, albo pogryzione maluchy. Lepiej rozdziel.

A jeżeli nie zostaną pożarte lub "nadjedzone" to napewno będą zestresowane obecnością większej.

one tak razem smacznie ze soba spia, wygrzewaja sie !! ach rzal mi je rozdzielac !!

Wszystko zależy od gatunku agamy. Z szacunku dla czytelników warto jej nazwę czasem podać .

chodzi mi o AGAMY BRODATE ;]

rozdziel. Znajomy miał 3 młode z większą i po 2 miesiącach wchodzi do pokoju a w pysku dużej agamy mała !! Wszedł w ostatniej chwili i zdołał odratować zakrwawionną agame !!

ale one nic sobie nie robia, duza nie atakuje małych !!!!

u niego też było ok. Nawet wchodziły wszystkie jedna na drugą i tak spały albo sie wygrzewały. Bez żadnych ostrzeżeń duża zaatakowała małą. Przedtem 2 miesiące było wszystko w jaknajlepszym porządku

Niestety tak to jest z brodaczami - ja bym rozdzieliła. Niestety w kazdej chwili twoja młodsza może stracić łapkę kawałek ogona czy życie. To jest za duża różnica. Wiem ze na początku wydaje sie że wszystko jest ok i czasem zdarza sie ze rzeczywiście nic sie nie stanie - niestety zwykle mała agamka nie wychodzi na tym najlepiej.

Uprawnienia umieszczania postów