-
Coleonyx mitratus
Kto ma te śliczne gekonki i może o nich coś powiedzieć , tj. prucz info z opisów i w jakich terrariach trzymacie ile sztuk ?
-
Re: Coleonyx mitratus
ja niewiem o ich dużo ale wiem coś o clonexach elegantach i może bedę je mnieć a jak nie to kupie te inne clonexy mitratusy
-
Jeżeli się wie o elegansie to w zasadzie wie się o mitriatusie Niestety oba gatunki są jeszcze niedoceniane w polskiej terrarystyce, a szkoda.
-
no szkda fajne są juz nie mogę się doczekać aż bede mniał
-
Napisałem w temacie o mitratusie , a właściwie to chce elegansa :P
I naszło mnie coś że widziałem fotki elegansa juz takiego podrośniętego i wyglądał prawie jak lamparci Tylko że dorosłe są mniejsze od lampartów , ale to i dobrze , bo nie potrzebują tak dużego terraria czy naprawde 30x30x30 im wystarczy ?
-
Ja nie sądze ze im tskie starczy rosną do 18cm a pozatym moze że akie terra bedzie dobre zależy na ile sztuk myśle że patka by się zmieścia ja bedę mniał60x30x30 chyba dla trio tylo jajpierw trza kupić terra te i znaleść clonexy
-
No ja planuje mieć 1 osobnika w terra 40x35x30 A jeżeli bedzie kasa to moze 2 samiczki
-
Te jaszczurki należą do Eublepharidae. Nie należy ich- moim zdaniem- trzymać w terrariach 30 x 30 x 30 cm, może wysokośc nie jest aż tak ważna, ale wymiary liniowe są dużo za małe. Powinno być co najmniej dwukrotnie dłuższe, nawet dla jednego osobnika.
Pepito- nie znajdziesz żadnych clonexów
-
WIesz znajde zobacz gekon.lublin ma same samce(może nie długo samice) szrek ma nieznam pułci i mam 2zaufanych ludzi co napewno znajdą więc nie mysl że nie znajde bo na pewno je kupie!!
-
Jemu chodziło chyba o słownictwo twoje :P Bo źle napisałeś.. To 45x35x30 styknie dla jednego (chce samca) ? :_)
Uprawnienia umieszczania postów