-
Re: Kilka pytań na temat Kameleona Jemeńskiego
Dyskusja na temat roślin jest:
http://www.terrarium.com.pl/forum/re...89#reply_14665
Ja, podobnie jak Ken Kalish, od ponad 15 lat, czyli od czasu gdy zacząłem trzymać kameleony, używam tylko żywych roślin nie tylko ze względów estetycznych, ale przede wszystkim ze względu na inne czynniki o których w przytoczonym wątku można przeczytać.
-
Czytałem na forum, że świetlówka UV ma zasięg to 30-40cm. Czyli jeżeli długość mam terrarium 60cm a świetlówke chce mieć na bocznej ścianie to musze mieć dwie? I jeszcze ile bym wydał mniej więcej na rośliny do niego?
-
świetlówke daje sie na sufit :] Kamek to nadrzewny gad więc nie ma problemu
-
Dzięki, pozostaje jeszcze odpowiedź na drugie pytanie, czyli ile mniej więcej wydam na rośliny?
-
Hmm, no wiesz zależy jakie rośliny byś chciał. Ciężko mi coś zaproponować. Zależy jakie są ceny roślinek u ciebie- u mnie w Lublinie to są strasznie drogie
Pochódź po kwiaciarniach i popatrz na ceny, skomponuj ładnie, oblicz ile ci potrzeba sztuk danej rośliny i dodaj)
Powodzenia!
-
Chciałem kupić takie roślinki co się ładnie wiją np. na bambusie konarach, tylko nie wiem jak się nazywają i czy nie są trujące dla kamka. A właśnie, nie wiecie czy mogę mu tam wrzucić granata(rośline )
-
Pisałem już nie w kwiaciarni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W tych kwiatach są same nawozy. 100% że kamek będzie podgryzał rośliny a jeśli będą pryskane to sam se odpowiedz co będzie
-
Kamek bedzie podgryzał rośliny????
A to z jakiej racji? On jest owadożerny i wątpie żeby coś im robił. :/
-
Proponuję brevis, abyś zanim coś napiszesz użył funkcji szukaj i przejrzał to forum bo o podgryzaniu roślin przez kameleony nie tylko jemeńskie było już milion razy.
Uprawnienia umieszczania postów