ja z brevisem nie moge sie zgodzic ze dobre jest mieszanki wlokna z kora i koksem. jest ten pomysl po maksie do bani-sam go kiedys zastosowalem i niestety moj kamyk lubil jesc korę i pojedyncze wlokna kokosowe. jak kora nic zlego nie spowodowala to pojedyncze wlokno kiedys spowodowalo ze stolczyk mojego kamka zawisl z jego dupki na takim wloknie. na szczescie po mojej interwencji nic sie nie stalo kamkowi ale podloze zmienilem na zwykly kokos- brykiety
ogrzewanie u mnie wyglada ze mam 2 zarówki 40 w i 25 w dzieki czemu moge utrzymywac odpowiednia temperature wlaczajac jedna badz druga badz obydwie w zimne dni.
ktos tu tez pisal ze kamek moze pochlaniac przeszlo 10 swierszczy dziennie-pamietaj aby nie dawac mu tyle ile on by chcial bo moze ci sie roztyc, a wogole w przyrodzie zwierzeta zazwyczaj nie najadaja sie na umor- to tylko czlowiek umie tak sie narzerac i pozniej widac jak sie tocza po ulicach szafy pieciodrzwiowe (przepraszam wszystkich urazonych grubciow tym stwierdzeniem) wiec dawaj mu tak 5-6 swierszy na dzien