Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Co wsadzić do takiego terra?

Re: Co wsadzić do takiego terra?

po co robisz dwa takie same tematy?? tymbardziej |e jeden jest odno[nikiem do drugiego??

wh6fxe
    Guest

a ja bym mimo wszystko wsadzil lamparta. kupisz mlodzika, to terra mozliwe ze bedzie dobre dla doroslego. a najwyzej jakbys widzial ze za male to zwiekszysz troche. nie patrz na wymary terra ampartow z opisu gatunkow bo tam sa glupty.

wh6fxe kurcze no chciał bym lamparta jednak wydaje mi sei że za małe dla niego jednego:/

Prosił bym o wypowiedzenie sie wiekszej liczby osób czy może byc w takim terra lampart?

wh6fxe
    Guest

powiem tak........ ja sie sugerowalem tym ze mam terra 50/40/30 i juz kilka osob (w tym doswiadczeni) pisali ze w ty terra moglbym trzymac dorosla parke lampartow a nawet 1 osoba (w miare doswiadczona) pisala ze moge herem 1.2!! (ale to juz lekka przesada). wiec pomysl sam.

Wiesz co jakos mis ie niw wydaje żeby w tym terra dobrze sie czuł:/ Biorąc pod uwage że ma on 25-30cm to jednak zamałe dla niego:/ A poza tym sa to gekony stadne wiec samemu mu tam bedzie łyso(?)

wh6fxe
    Guest

Nie koniecznie polecany jest chow haremowy ale to tylko jest polecane nie konieczne wiec.. odpowieddz sobie sam.. jesli zrobilbys ladna (cienka) scianke jedna przestanna kryjowke to mysle ze dla jednego przecietniaka (okolo 25 cm) byloby dobre.

A teraz mam takie pytanko czy moglbym w terra 50/40/60 trzymac 3 lamparty (scianke bym zrobil taka aby bylo na niej jak najwiecej miejsca ido tego sporo kryjowek... co o tym myslicie:>?? ( I prosze nie myslec ze odrazu bede probowal tam upychac 3 lamparty - tylko sie pytam i jestem ciekaw czy bylo by dobrze czy nie)

Wiesz co nie rezygnuje jak narazie z lamparta wole mu zapewnic godne warunki a nie "wciskac" go na siłe...

Dobrze że tak zdecydowałeś lepiej upchać w domu duże terra niż upychać zwierze w małym terra :P. Lepiej kup sobie geki płaczące lub tureckie itp. niż męczyć 30cm geka samemu w terra o dł 30cm gdzie się on obruci??. Albo małego szyszkowca chyba prędzej niż lamparta. Sory za styl ale nie mam siły myśleć nad stylem bo wkońcu mam wakacje )

kudłaty a ile tureckich do takiego terra?
    I przy okazji looknij na mój temat w dziale jaszczurki

Uprawnienia umieszczania postów