-
Re: zwinka dla geka toke??
NA jaką cholere daje on zwinke ;/ to przecierz fajny zwierz i jest ich mało !!!!!mają gniazdu u mnie na ogrudku i jak ide to codzień widze jak biega mama w ciąży (widać że ma w brzuszku jajaeczka) maluchy jest ich u mnie dużo nawet nieraz 2uratowałem bo ptak je chciał zjeść i złapał to kamieniem w jego żuciłem a ona leżały napisku bez ogonków i jedna mniła ranke to wziełem je do fauna boxa duzego karmiłem jak juz urosły i ogonki były w pożo i ta raka się zgoiła to odrazu wypuśćiłem nawet pobiegły odrazu do gniazda w starym kompoście.
-
> M.I.R.A.S. zwinki sa na wyginięciu ??
>
Az tak Cie to dziwi ?
-
> Majcher to jest także sprawa klimatu (w Polsce jest zwyczajnie
> za zimno)
>
Ale nie tylko. To jest rowniez sprawa zmniejszania sie ilosci ich siedlisk poprzez rozwoj urbanizacji i rolnictwa.
-
No oczywiście, dlatego napisałem "także"
-
Poza tym chodziło mi również o większą różnorodność herpetofauny w środowiskach o łagodniejszym klimacie.
-
> Poza tym chodziło mi również o większą różnorodność
> herpetofauny w środowiskach o łagodniejszym klimacie.
Tymbardziej nasza trzeba chronic a nie wylapywac i zucac na pozarcie jaszczurkom dla ktorych nie jest to pokarm niezbedny do przetrwania.
-
Według mnie słowo "wyginięcie" jest tutaj przesadzone :-)
-
> Według mnie słowo "wyginięcie" jest tutaj przesadzone :-)
>
Jakis argument ?
-
Joshi nie mam zamiaru bronić takich "osobników" podających krajowe gatunki bedące pod ochroną (co wyraziłem w swoim pierwszym poście), jestem takiego samego zdania co TY.
-
> Joshi nie mam zamiaru bronić takich "osobników" podających
> krajowe gatunki bedące pod ochroną
>
Nie podejrzewalam Cie o to nawet przez chwile
Uprawnienia umieszczania postów