Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Pytanie o karme dla agam brod.

Sword
    Guest

Pytanie o karme dla agam brod.

Witam.. a więc mam takie pytanie.. czy można agamki karmic chrabąszczami(jeżeli nie są pod ochroną) bo kończął mi się świerszcze a następne będe miał za pare dni..
    Prosze o szybką odp.
    Pozdro

Sword
    Guest

Re: Pytanie o karme dla agam brod.

no nie!! moja mamuśka właśnie wrzuciła dwa chrabąszcze do agam.. zjadły ze smakiem ale nie wiem czy to im niezaszkodzi...????????

Jako podstawa nie mogą!! jako uzupełnienie mogą być, one mają twarde chitynowe pokrywy skrzydeł, pozatym całe są pokryte twardym pancerzem więc zbyt częste podawanie spowoduje zatwardzenie.

juz sa na lakach koniki polne) napewno cos znajdzesz:>
    raz na jakis czas mozesz jej dac takiego chraboszcza, byleby nie za czesto

Sword
    Guest

mam ich ze dwadzieścia czyli co ile moge tak mniej więcej dawać? i mam jeszcze jedno pytanie czy takie świerszcze dalkeo na łące będe dobre na karme podstawową? takie zielone z kolcem na pupie? albo zwykłe koniki polne???

Zależy jakiej wielkości jest twoja agama, ale najwyżej kilka osobników w tygodniu.
    Takie złapane na łące pasikoniki czy pokrewne będą bardzo dobrą karmówką (ten "kolec" to pokładełko) tylko żeby ta łąka nie była blisko ulic.

filipps
    Guest

nie jestem żadnym exportem ale co do chrabąszczy jeżeli są one ze wsi to spoko moja agama tez zjadła już nie jednego tylko ze w dużych odstępach czasowych bo są naprawdę twarde. Ja dałem sobie z nimi spokój, boje się o wypadnięcie kloaki (mój gekon laparci na to umarł)! Tylko pamiętaj jeżeli mieszkasz w mieście i łapiesz chrabąszcze na balkonie to źle robisz owady z miasta mają dużo w sobie ołowiu podobnie to szkodzi gadom !!!

Uprawnienia umieszczania postów