Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: 100x40x60- czy starczy dla agamy brodatej?

Re: 100x40x60- czy starczy dla agamy brodatej?

Rany - czy ktoś z was widział taką wielkość terra? Nie wyobrażam sobie jak można trzymać brodę w takim karcerze lub 2 brody w podobnym - ludzie pomyślcie..... tak poprostu nie można. Myślicie że broda będzie siedzieć w 1 miejscu? to są naprawdę bardzo ruchliwe zwierzęta.....

a 55 cm agama w terra o szer 40 cm? no to cyba nawet mało inteligentna osoba powinna zrozumieć że takie terra sie nie nadaje. A ponad 50 cm dla brodacza to standard... nawet samice ten rozmiar potrafią przekroczyc.

Błagam pomyślcie i nie wsadzajcie zwierzaka do czegoś takiego.......

A co do tych odn wypowiadających sie osób to moje terra dla brodaczy ma 160x70x70 i uważam że i to jest na styk, mimo że gady latają dużo po mieszkaniu i będę je powiekszać.

Jak dla mnie najmniejsze minimum jakie moze być dla brody to 120x70x70 - nie wyobrażam sobie trzymania brody w czymś mniejszym.

Re: 100x40x60- czy starczy dla agamy brodatej?

Ja mam agamke 12 cm w terra 120*55*55 i narazie styka :] Ma duuuuuuużo wolnej przestrzeni :] Tylko świerszcze sie zdeka chowaja... ... wiec je lekko przymrazam ze sie malo ruszaja i agamka je wcina :] Trza miec wyobraznie :]

Uprawnienia umieszczania postów