Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Agamka mnie straszy - co robić??

Agamka mnie straszy - co robić??

Witam,

Daje Agamce max spokoju, ale jak tylko przechodze koło terra od razu stroszy brode, a jak ktoś przez chwile popatrzy to ucieka do takiej jednej kryjówki - na początku sie wogóle nie bała - co z tym zrobic??? Samo jej przejdzie?

\../ OO \../
    /.|.\
    ------

Re: Agamka mnie straszy - co robić??

A w jakim wieku jest agama? Jesli jest mloda i ma za duze terra to mogla troszke zdziczeć

moj agam zyje ze mna 2 lata, od "niemowlęctwa" i tez mial taki etap, mniej więcej w wieku pół roku. bardzo sie tym zmartwilam bo nagle stal sie niezwykle plochliwy i agresywny. rownie niespodziewanie ten okres "dorastania" mu minął (ok 2 miesiecy), a warunki mial niezmienne. być moze to naturalny etap??? jestem ciekawa, czy podobne doswiadczenia mieli inni 'uzytkownicy' brodaczy.

Ja nie miałam takich przeżyć z żadną z moich agamek. Myślę,że ktoś zrobił coś co bardzo przestraszyło agamkę.Teraz musi mieć jeszcze więcej spokoju.Jak zobaczy,że nie grozi jej nic z twojej strony ,to powinnać przestać się tak zachowywać.Niech pozostali domownicy też trzymają się od niej z daleka.
    Pozdrawiam

blackjack niach niach Nasza Agamka az za bardzo sie spoufala Jest strasznie ciekawska, ale tez dajemy jej max spokoju. Gdy dluzej przesiadujemy w pokoju w ktorym stoji terra, i wychodzimy na dol na papierosa, schodzi zwykle na dol ze skalek i nas wypatruje przy samej szybie z "noskiem" przyklejonym do szyby

a moze ona cie nie lubi i ucieka przed toba ?? zrobiles jej krzywde ciagles ja za ogon bo moja nigdy takie czegos nie miala jak przychodze to odrazu lata po calym terrarium zamna

i woła "dajżreć dajżreć" ;-)

ja ostanio połaczyłem samice z samcem. pomimo tego, że samica jest o 15 cm mniejsza od samca to i tak mu "trzepie portki". Normalnie samiec cieple kluchy a samica agresorka - jak w zyciu ;-))

Uprawnienia umieszczania postów