-
Felsumy madagaskarskie- podołam czy nie podołam...
Witam,
Zastanawiam sie troche nad zakupem parki felsum madagaskarskich. Moge zamowic terra o wymiarach 60x40x90 wiec mysle ze dla pary powinno starczyc. W kazdym razie chcialem sie zapytac czy sa trudne w hodowli dla poczatkujacego? W jaki sposob utrzymac dla nich odpowiednia wilgotnosc w takim jak moje terrarium? Na pewno kupie foggera wiec troche pomoze w utrzymaniu wilgotnosci, zastanawialem sie rowniez nad wodospadem ale to chyba nie ma sensu skoro one prawie nie schodza na dno. Bardzo chcialbym je hodowac bo sa po prostu piekne, ale ja mam dzialke i w sezonie praktycznie co weekend mnie nie ma w domu (od piatku do niedzieli). No i co mozna zrobic jak zdarzy sie kilkudniowy wyjazd? Glownie chodzi mi o wilgotnosc bo z jedzeniem to nie byloby problemu, po prostu dostalyby troche wiecej swierszczy i tyle. Widzialem rowniez takie fajne urzadzenie do ktorego wlewa sie wode a on potem poprzez rurke wylewa ja po kropelce (moznaby naprowadzic ja na boczna sciane i wtedy przez dlugi czas bylaby mokra).
Bede wdzieczny za odpowiedzi na moje pytania i mam nadzieje ze odpowiecie na moje watpliwosci . A jesli okaze sie ze nie bylbym w stanie zapewnic jej odpowiednich warunkow no to trudno, wtedy bede chcial zakupic sobie gekona lamparciego
Z gory wielkie dzieki!!!
Ewentualnie chetnie pogadalbym na gg z jakas osoba co hoduje te felsumki...
Uprawnienia umieszczania postów