Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: mała Agama Brodata+świerszcze nocą

Re: mała Agama Brodata+świerszcze nocą

Wiem Nazar masz rację...Tylko jak już się ma u siebie zwierzaka to mimo wszystko zaczyna się czuć za niego odpowiedzialnym i robi się wszystko żeby mu pomóc...

A z tym zwrotem kasy- tacy sprzedawcy, którzy sprzedają chore zwierzaki są nastawieni praktycznie tylko na zysk i niestety od takich bardzo ciężko jest uzyskać zwrot pieniędzy Ewentualnie proponują wymiene zwierzaka, tylko co z tego jak wszystkie mniej więcej są w takim samym stanie... Też mnie to wkurza, no ale co zrobić...:/

Po pierwsze - ogon NIE JEST KRZYWY, TYLKO TAK GO OPARŁA O KAMIEŃ. A co do koncowki to vorax sam powiedział, że małe Agamy się bawiły i sobie niechcacy odgryzły końcówke... fakt, kiepsko z jego strony ze mnie o ty nie poinformował, nastepna agame kupie od kogos innego. Aha może źle powiedziałem, ona nie spała, tylko przymykała oczy, a jak ktoś głosniej cos powiedział to otwierała te oczy, normalnie biegała po terra tylko tak o godz. 19 cos jakby przysypiała, bo sie wogole nie ruszała. A świerszcze były za duże mi się wydaje, bo zjadła 3 swiersze, 2 na wpólstrawione wyrzygała, 3 nie i wreszcie zrobiła kupe. Przed chwilą zjadła 2 średnie i 1 małego. A zdaje mi się że jest ona strasznie zestresowana przez moje głupie zachowanie i mojej całej rodziny(1 dnia za dużo przy szybie siedzieliśmy...) I w nocy szuka kryjówki(wciska się za sztuczna rosline, siedzi blisko przy szybie w takim zakamarku i nigdy 2 razy do tej samej kryjówki nie wchodzi). A Agame kupiłem od voraxa. Poczekam jeszcze z dwa dni, jak się bedzie zachowywyała jakoś niezbyt normalnie to polece z nia do veta, ale narazie wszystko wydaje sie byc wporzo :]
    Za bardzo panikowałem.

Z Agamą jest luz, już poluje na małe świerszcze, przed chwilą jej psikałem wodą na pyszczek a ona tą wode zlizywała :] Weszła nawet do baseniku :] Zaczęła biegac bo terra :] To był po prostu stres i za duże świerszcze na dobry początek :]

Super, że już dobrze z Twoją gadziną A na tej fotce na serio ogonek wyglądał jakby był grzywy- dobrze, że tak nie jest, a co do końcówki- sama mam agamke, która jej nie ma i w niczym to nie przeszkadza

Ps. Jak ci troche agamka podrośnie i będziesz znał jej płeć pomyśl o towarzystwie dla niej- brodacze trzymane razem świetnie się zachowują
    Pozdrawiam

Wiem wiem, po wakacjach zamierzam zamówic nastepnego gada.

Tylko że znowu cos nie tak - zjadła 1 świerszcza, dalej nie chce jesc, raz jest ciemna raz jasna - chyba to stres...

O, a teraz nastroszyła brode, otworzyła pysk i sie cała czarna zrobiła skubana :]

Uprawnienia umieszczania postów