Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Silikon w terra

Silikon w terra

Cześć!!
    Moze ktos mi powie jak długo u niego smierdziało w terra silikonem - bo:
    przykleiłem korek i łupki piaskowe do szyby, wietrze terra juz 4 dzien i dalej smierdzi jak ****.
    Problem tkwi ze mam zwierzaki w inny zastępczym terra i chciałbym je przełożyć.
    Jak to było u was jak długo czekaliscie aż sie zapach zwietrzy.

Re: Silikon w terra

no coż to był silikon sanitarny ) taki do łazienek, płytek ect.

ja robię właśnie sylikonem szklarski i niewiem co z tego wyjdzie

Też żałuje, że nie użyłem silikonu szklarskiego ( szybko wietrzeje i się ni "odparza"), ale coż taki był i śmierdoli bardzo - poczekam jeszcze z tydzień i zobaczymy )) Najwyżej przekleje wszystko.

Najlepszy jest akwarystyczny bo po wyschnięciu jest nietoksyczny, co prawda tlochę zalatuje ale max 2 dni, nie wiem czy ten "sanitarny" nie zaszkodzi zwierzakom. Lepiej poczekaj i porządnie wywietrz.

maziumi
    Guest

w końcu straci ten zapach moje terrarium schło dosyć szybko ale śmierdziało jeszcze tydzień po wykonaniu , a nierobiłem go specjalnym sylikonem , użyłem tradycyjnego (taniego)

Więc mineło 10 dni i dalej "capi". W skutek tego cała dekoracja korkowa i kamienie oderwane czyszczone z starego silikonu. Zakupiłem nowy ten taki akwarystyczny i od nowa robota )) Dzieki za rady.

Ja kleiłem silkonem akwarystycznym Den Bravena (czarnym ale to nie ma znaczenia) i żeby poczuć jak on śmierdzi musiałem wetknąć sobie końcówkę tuby do nosa bo tak to kompletnie nic nie czułem ani w terra ani poza nim.

Uprawnienia umieszczania postów