-
Re: Stowarzyszenie Śląska Grupa Terrarystyczna
fajnie ze cos powstaje dla dobra terrarystyki a nie dobra tworców stowarzyszenia, ale jesli
"a ja dalej nie rozumiem dlaczego mamy pracowac "na kogoś" a nie na siebie...
Niech PST orbi swoje a my bedziemy robić swoje ;-)"
to cos mi tu jednak zajeżdża praca by siebie samych wypromowac, a nie terrarystyke jako calokształt;/ ale moze to ja cos nie tak (znowu) zrozumialem
-
Nie wiem co jak Korsakow mialby sie wypromowac z takiej organizacji na prezydenta ale jesli mu sie uda to jak najbardziej popracujemy tez na to, moze wtedy beda tworzone jakies madrzejsze prawa dotyczace zwierzat w naszym kraju :-)))))))))) a co do pracy na samych siebie to mysle ze korsak mial na mysli realizowanie naszych pomyslow niezaleznie od tego co beda mysleli ci w wawie i jesli beda z tego laury (chocby w postaci uznania) to tez my je bedziemy zbierac a nie wawa (PST)
TAKZE PONOWNIE POWTORZE NIE WCHODZI W RACHUBE BYCIE FILIA PST
-
Piotrze wydawało mi się że napisałem jasno, ale postaram się uściślić moją wypowiedz.
Działanie na siebie a nie na kogoś oznacza to, że pracujemy na swoim, sami będziemy odpowiadać za rezultaty, sami będziemy obrywac za błędy i sami będziemy zbierać cwentualne profity, sami będziemy dacydować o tym co chcemy zrobić i jak tego dokonać. Sami będziemy decydowac z kim chcemy współpracować i z kim nie chcemy. Jestem pewnien że niedługo Śląsk będzie znany w świecie polskiej terrarystyki nie tylko z organizowanych przez Witka Plucika giełd ale także z imprez organizowanych przez ŚGT
Ja osobiście dalej nie widze powodu dla którego miałbym wstępować w szeregi PST. Nasze stowarzyszenie zaczyna od zera, nie mamy kasy, nie mamy doświadczenia, mamy chęci i know how i mamy grupe wspaniałych ludzi którzy chcą coś zrobić, dlatego nie rozumiem zarzutu że myślimy o prywacie zakładając to stowarzyszenie, napewno będzie nam trudniej niż wstepując do organizacji o pewnej renomie i zapewne jakimś tam budżecie ;-), niemniej jednak my mamy zamiar być po prostu lepsi, a to głównie dlatego że nam się chce ;-)
równie dobrze moge cie spytać dlaczego otwierałeś swoją firme a nie zatrudniłeś się np: w biofilu ;-). Przecież działa się dla dobra terrarystyki a nie samego siebie? Strasznie mnie dziwi że w 15 lat po transformacji ustrojowej, w kraju należącycm do UE, pomysł żałożenie stowarzyszenia spotyka się z taką reakcją. Stowarzyszenie wg naszych planów do końca września powinno mieć już osobowość prawna, napewno pierwsza z planowanych przez nas imprez (I ślaski wykład terrarystyczny) odbędzie się przed tym terminiem ;-)
Dziękujemy wszystkim zwolennikom naszego pomysłu za pomoc
pozdrawiam KORSAKOW
-
Dodam tylko tyle od siebie - nie zapominajmy dlaczego głównie powstaje stowarzyszenie. To dla szerzenia wiedzy terrarystycznej, a co za tym idzie do poprawy warunków życia zwierząt .
-
racja, racja. Bardzo chętnie będę uczestniczył w tym przedsięwzięciu, oczywiście jeśli mnie zechcecie:-)))))
Uprawnienia umieszczania postów