-
Re: Stowarzyszenie Śląska Grupa Terrarystyczna
jestem za
-
Dobra, ja też chcę wziąć w tym aktywny udział.
Pozdrawiam
-
co prawda ze śląska nie jestem ale popieram projekt i chętnie bym pomogł
-
Widze ze Korsakow podal juz wiele argumentow obronnych, a ja doloze jeszcze ze rzeczywiscie wzorowallismy sie na statucie PST, ale nie wydaje mi sie zeby trzeba te same cele ubierac w inne slowa, ale trzeba starac sie je wykonywac.
-
"my tu na śląsku jesteśmy czarne plemie, nigdy żadnego PST nie widzieliśmy,"
No coż PST działa dość krótko i nie wszędzie juz zdążyło się "pokazać", ale we Wrocławiu byliśmy obecni na Targach, a to chyba rzut beretem od Śląska. Zresztą we Wrocławiu był kiedyś jeden aktywista, który obiecywał powołanie pierwszego (właśnie śląskiego) okręgu PST i ... na obiecankach chyba skończył.
"nieskromnie powiemy że będziemy aktywniejsi "
I my takich właśnie członków szukaliśmy, szukamy i szukać będziemy. Większość tych co się zapisali do PST niestety nie próbuje w ramach organizacji robić nic, co więcej niektórzy swym postepowaniem i zachowaniem wręcz działają na niekorzyść, ale tak jest w niemal każdej organizacji zrzeszajacej miłośników danej dziedziny. Są aktywiści i masa bojących się choćby odezwać członków. Wszystkich aktywnych ludzi z wiedzą i pomysłami, chcących zrobić coś konkretnego zapraszamy do współpracy. Nie jesteśmy zamkniętą grupą. Szukamy nowych osób chcacych coś zrobić dla terrarystyki, a Śląsk jest takich osób pełen. Mamy członków z tego terenu, ale ich aktywność we wszystkich pracach PST jest raczej nikła, a szkoda.
ja też jestem zwolennikiem wolnej konkurencji ale rozdrabnianie i tak słabo rozwinietego jeszcze rynku nie prowadzi nigdy do niczego dobrego. Może lepiej pomyśleć o konsolidacji sił i utworzeniu autonomicznej jednostki (okręg) w ramach już istniejącej organizacji? Z tego co wiem to główny organizator Świetochłowickiej Giełdy od dawna jest członkiem PST. Moze On pociągnie za soba ludzi i stworzy śląski przyczółek organizacji?
PS: To moje indywidualne prywatne zdanie, a nie prezentacja stanowiska PST w tej kwestii. Po prostu jako członek organizacji uważam, że lepiej jest łączyć a nie dzielić, a miejsca jest u nas dużo więc chyba wszyscy możemy się tu zmieścić.
-
Ja jestem jak najbardziej za
-
a ja dalej nie rozumiem dlaczego mamy pracowac "na kogoś" a nie na siebie...
Niech PST orbi swoje a my bedziemy robić swoje ;-)
-
Ja jestem za rozwiazaniem KORSAKOWa !!!! Jak bede mogl bede pomagac!!
-
Jestem za!!
-
Uprawnienia umieszczania postów