-
Re: Stowarzyszenie Śląska Grupa Terrarystyczna
"Zresztą we Wrocławiu był kiedyś jeden aktywista, który obiecywał powołanie pierwszego (właśnie śląskiego) okręgu PST i ... na obiecankach chyba skończył. "
Wrocław to dolny slask a my jestesmy gorny slask jak dla mnie to ogromna roznica a poza tym wroclaw jest od nas 200 km, jesli nawet cos by tam mialo byc organizowane to nie wiem jak czesto chcialoby mi sie tam jezdzic.
"Może lepiej pomyśleć o konsolidacji sił i utworzeniu autonomicznej jednostki (okręg) w ramach już istniejącej organizacji?"
A moze zobaczymy jak nam bedzie szlo i to my wchloniemy PST :-)))))))))
Uwazam ze w 40 mln kraju jest miejsce na 2 organizacje i mam nadzieje ze wspolpracujace ze soba a nie zwalczajace sie (bo do tego napewno nie chcialbym dopuscic)
-
Mimo iż jestem w PST to jestem zainteresowany tą inicjatywą
-
i ja sie pisze, choc moze mnie spotkanie w wakacje ominie, to sie zglaszam
-
"Zresztą we Wrocławiu był kiedyś jeden aktywista, który obiecywał powołanie pierwszego (właśnie śląskiego) okręgu PST i ... na obiecankach chyba skończył'MIŁOMI fRYTA, ŻE O MNIE NIE ZAPOMNIAŁEŚ.
Spieszę więc z wyjaśnieniem. Od począdku mojej "aktywnoąci" byłem zwolennikiem (i nadal jestem) DECENTRALIZACJI PST. tj. powstawania okręgów regionalnych. Zgodnie z decyzją Zarządu PST odwołującego pełnomocników regionalnych (przestałem działalności - nie widzę sensu organizowania imprez we Wrocławiu, Słupsku czy Katowicach via Warszawa. Może się mylę....może mam rację....
Z radością wypada powitać inicjatywę Śląskich kolegów i uaktywnić swoje WŁASNE DZIAŁANIA.
JEŚLI SIĘ PRZYDAM - POMOGĘ.
PROPONUJĘ PRZEMYŚLEĆ -MOŻE ŚLĄSKI ODDZIAŁ PST - Z WYBORAMI ZARZĄDU, WŁASNYMI INICJATYWAMI, SPOTKANIAMI ITP. JA TYLKO TAK...ABY WILK BYŁ SYTY I OWCA CAŁA... TROCHĘ SZKODA CZASU NA PROCESY LEGISLACYJNE.
FRYTA - A KTO POWIEDZIAŁ ŻE SKOŃCZYŁ - NA RAZIE CZEKAM NA SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI FINANSOWEJ STOWARZYSZENIA - TO OBOWIĄZEK STATUTOWY ZARZĄDU (MINĄŁ CHYBA W MARCU TERMIN)
"Z tego co wiem to główny organizator Świetochłowickiej Giełdy od dawna jest członkiem PST. Moze On pociągnie za soba ludzi i stworzy śląski przyczółek organizacji?"..... TO JEST DOPIERO "KRECIA" ROBOTA!!!!
jESZCE NIC SIĘ NIE STAŁO A TU MAMY PROPOZYCJĘ KOLEJNEGO PREZESA!!!!!
PODZIAŁ NA 2 TO NIE JEST ROZDROBNIENIE!!! ZAMIAST Z MARSZU KRYTYKOWAĆ - MOŻE LEPIEJ PRÓBOWAĆ PRZEKONYWAĆ DO SIEBIE I DO ŚLĄSKIEGO ODDZIAŁU PST.
A WYBÓR PREZESA POZOSTAWIĆ ZAINTERESOWANYM LUDZIOM. PO TO SĄ WYBORY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PS. JAKO AUTOR STATUTU PST NIE WIDZĘ NIC ZŁEGO W JEGO WYKORZYSTANIU PRZEZ GÓRNOŚLĄZAKÓW. JESTEM Z TEGO DUMNY I DZIĘKUJĘ!
POZDRAWIAM Z JEDNEGO (KIEDYŚ SZTUCZNIE PODZIELONEGO) ŚLĄSKA!
-
no to przynajmniej sprawa autora statutu się wyjaśniła, chciałbym tylko dodać że tylko wzorowaliśmy się na statucie PST, i to głównie w zakresie celów itp, nasze stowarzyszenie będzie miało inną strukture (mniej wiceprzewodniczących, mniejszy zarząd, silniejsza pozycja komisji rewizyjnej, zazada 100% jawości sprawozdań finansowych dla członków i sponsorów stowarzyszenia itp...)
-
na mnie tez mozecie liczyc
-
Ciesze sie ze az tyle osob jest tym pomyslem zainteresowanych, co do mozliwosci bycia oddzialem PST to mowie otwarcie nie wchodzi to w gre, co do czasu zwiazanego z procesem legislacyjnym to mysle ze nigdzie sie nam nie spieszy.
Co do dzialalnosci PST to oprocz spotkan nad Firlejem i jednego sympozjum naukowego w Wawie to nie slyszalem o innej dzialalnosci, a staram sie sledzic co wypisywane jest na forum. Jak na roczny czas dzialania to chyba skromnie.
My narazie mamy ambicje zrobic troszke wiecej a przykladem sa juz istniejace spotkania i planowany wyklad, jeszcze zanim zostalismy organizacja
Pozyjemy zobaczymy
-
Cieszę się, że autor statutu PST dr.Jarek popiera naszą inicjatywę. Myślę, że powstanie naszego stowarzyszenia obok PST nie zakłóci działalności żadnej z organizacji, a raczej doprowadzi do współpracy.
-
mnie też możecie wciaganąć na liste chętnych członkostwem w realnym a nie kolesiowym towarzystwie terrarystycznym . Na pochybel marniakom z ...
-
daj znaćkiedy będzie spotkanie to również się zjawie
Uprawnienia umieszczania postów