Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: felsuma madagaskarska a swietlowka UV

wh6fxe
    Guest

felsuma madagaskarska a swietlowka UV

czy swietlowki UV sa konieczne dla felsum madagaskarskich?? czy moga je zastopic rozne witaminki??

Re: felsuma madagaskarska a swietlowka UV

Są konieczne, a zastąpić je może tylko promiennik UV :]

jak sądze to felsumy są gatunkiem dziennym a jak tak to obowiązkowo trzeba je naświetlać i oprucz podawaś witaminy i sepie albo ewentualnie na lato pozwolić im na kompiele słoneczne w jakiejś wolierze zrobionej z siatki ogrodowej(mam taką dla kameleonów i jak jest ciepło to wsadzam je do wolierki 60/50/80 i się naświetlają)w terrarium mają też UV 5.0

W terrarium u felsum koniecznie musi być świetlówka. Oprócz tego podawaj im witaminy i sepię co parę dni(w zależności w jakim są wieku)

ech możesz mi powiedzieć Gadzinka czemu powtórzyłeś mój post tylko skruciłęś?????????????????????????????

Milo może dlatego, że wysłała po tobie o 4 min później więc nie musiało być jeszcze twojego posta

Milo szczerze mówiąc nie czytałam co napisałeś
    A skoro już zadajemy sobie pytania, to mogę spytać dlaczego odpowiadasz na posty o których nie masz zielonego pojęcia?? http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=18505&t=18505

Bujal
    Guest

wiesz moim zdaniem felsum należało by sie wsadzić UVB ponieważ na wolności mają do niego dostęp przez cału dzięn o prucz UVB DŁ BYM TEŻ JAKIEŚ WITAMINKI BARDZO POLECAM witaminy reptimineral ja zawsze daje zwierzętom UVB ponieważ nie chce ich nara żać na kszywice

wh6fxe
    Guest

a czy latem zamiast UVB nie wystarczy wypusicic na slonce??

Uprawnienia umieszczania postów