-
Agama pustynna- pilnie potrzebuję informacji!!!
Witam,
Tak jak w opisie- ostatnio w BIOFILu pojawily sie agamy pustynne, ktore wg. sprzedawczyni sa zwierzakami z hodowli a nie z odlowu (chociaz cena- 60 zl jest chyba zbyt atrakcyjna...) i wlasnie mimo wielu prob nie znalazlem zadnych konkretnych informacji o tym gatunku. W terrarystyce.pl zamieszczone sa tylko bardzo podstawowe informacje na jej temat, a mi bardziej chodzi o to czy dobrze zyje im sie w terrarium (bo z tego co wiem to np. agamy karłowate bardzo źle znoszą warunki terraryjne) i wlasnie sie waham czy kupic te male agamki czy jest to raczej jakas mina. Problem jest jeszcze taki ze jestem z Warszawy i nie mam mozliwosci zobaczyc ich na zywo (biofil jest w krakowie) wiec bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek informacje... Chcialbym jeszcze dodac ze bylaby to moja pierwsza w zyciu jaszczurka. Bardzo chcialbym miec agamy brodate ale niestety nie mam miejsca w pokoju na tak duze terrarium . Notabene mam terrarium 80x40x50 i te agamy pustynne, czyli brodacze w wersji mini bylyby dla mnie idealne (jesli nie ma z nimi jakis powaznych problemow). W kazdym razie bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc!!!
Uprawnienia umieszczania postów