Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: po ilu dniach zaczynaja jesc mlode

po ilu dniach zaczynaja jesc mlode

witam mam pytanie bo wlasnie wykluly mi sie mlode agamki brodate po ilu dniach te cudenka zaczynamy karmic??pozdrawiam i dzieki za odp

Re: po ilu dniach zaczynaja jesc mlode

poczkaj dzień i zacznij dawać na razie karzdemu oddzielnie bo może się pogryzą a jak zaczną jeść to dawaj im po 2-3 świerszcze co dwa dni i patrz czy wydalają kał

Musisz poczekać,dopuki mają woreczek,nie masz po co je karmić bo i tak nie zjedzą,czerpią zapasy z niego.
    Gdy już go odrzucą,rzuć kilka malutkich świerszczy(a nie karm każdego osobno,bo jakbyś chciał tak robić,to naraziłbyś agamki na duży stres i nic by nie zjadły)zobacz,które agamki polują.Dopuki jedzą równomiernie mogą być razem,jeśli część agamek urośnie szybciej,trzeba je oddzielić,bo inaczej zaczną się potyczki i poobgryzane ogonki. Jeśli masz duże stadko agam to też je oddziel,najlepiej trzymać w grupach 5-10 maxymalnie i obserwować czy wszystkie jedzą i rosną równomiernie.
    Utrzymuj też większą wilgotność przy takich maluszkach.

I jeszcze jedno,przeoczyłam wcześniej. Maluchy karmi się 2,nawet do trzech razy dziennie,a nie co 2 dni tak,jak radził ci Milo :-/

Uprawnienia umieszczania postów