Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Gekon Tajski a Jaszczurka Dlogoogonowa

Corey Taylor
    Guest

Gekon Tajski a Jaszczurka Dlogoogonowa

czy mozna trzymac oba gatunki razem?????I czy te jaszczurki dlogoogonowe nie rusza ich????

Re: Gekon Tajski a Jaszczurka Dlogoogonowa

Można, nie powinny sobie wchodzić w droge.

też myśle, że można ale terra musi być odpowiednio większe i musi być dość kryjóek dla obu gatunków. Jedyny problem to różny okres aktywności, ale kryjówki powinny go rozwiązać. Długoogonowe też są małe, więc nie zjedzą gekonów.

Corey Taylor
    Guest

aha a mozecie jak to by musialo byc wielkie terra?????????? , a co do aktywnosci to celowo bo chce raz te i raz te widziec.

a ile chcesz tam sztuk trzymać??

A ja nie polecam, tajskie to bardzo płochliwe geki, maja delikatna skóre, jak lacerta go ruszy, to po nim, mi tez mówili, że vittaus może chwilowo być z lampatami, szkoda, że go gryzły, a był takiej samej wielkości, po co łączyc gatunki? nie lepiej skupić się na jednym? Rób co chcesz, ja nie polecam.

Jaszczurka dlugoogonowa nie jest z rodzaju Lacerta tylko Takydromus, a one są wyjątkowo łagodne (nawet samce dla samców)

możesz, mozesz łączyć. Bez przesady - jak jaszczurka wlezie na geka, to go to nie zabije. Zresztą oba gatunki sa bardzo tolerancyjne względem innych zwierząt i tajskie wcale nie są takie płochliwe.

Uprawnienia umieszczania postów