-
Re: Pytanie do osób z Gekonami Toke
A to sie zdziwiłem , moj brat ma 3 gekony Toke , 2 samice i samca , kazdy kupiony w innym miejscu, jedzą jak wsciekle , i dają sie normalnie wyciągać z terrarium , nawet nie uciekają(nigdy nie otwierają paszczy zeby odstraszyc) , jak już są na rękach to sobie normalnie chodzą i nie są sztywne , nawet tak jedza .
sposob zeby oswoić te gady jest prosty(chociaz chyba troche moze je to stresowac) , czesto wyciagac z terrarium i spedzac troche czasu z nimi , mnie napoczatku bardzo bolesnie pogryzly(i mojego brata tez) i to mogło troche zniechęcić , ale po ok 2 tygodniach nie bały sie ręki jak sie wkłądało do terrarium i chetnie nawet z niej brały jedzenie , swobodnie mozna je wyciągać już z terarium i nie są sztywne tylko sobie chodzą , można je sobie swobodnie głaskać i juz nie probują nawet ugryzc.
I to nie są zadne okazy(z poczatku tak myslalem)
z tego co wyzej opisywalem to byly 2 samice , po ok 2 miechach moj brat kupil w leclercu samca który ma chyba ok 30cm(naprawde duzy.i chyba stary)
byl napoczatku bardzo agresywny ale dal sie tak samo oswoić i bardzo miłe uczucie jak taka jaszczurką można sie bawić , chodzi ci po ciele i wogole nie jest agresywna.
pewnie wiekszosc z was ktorzy mieli toke odstraszalo to ze odrazu chcialy gryzc po zblizeniu sie i dawalo sobie spokoj(taki wlasnie gosc sprzedal mi samice bo mowil ze go ciagle gryzie) , ale jak je sie nie bedzie napoczatku czesto wyciągac to raczej sie nie oswoją.
teraz gady świetnie wyglądają i kochają myszki
Jak ktos mysli ze zmyslam moze je sam odwiedzic we Wroclawiu
ciekawiło mnie czy niektorzy tez tak mają bo czytałem ze trudno je oswoić dlatego zalozylem ten temat.
Uprawnienia umieszczania postów