-
muchy dla gekonika placzacego
witam!
czy podawal ktos muchy gekonikom placzacym?
mysle, ze nie bylyby gorsze od swierszcza, a i wielkosc nie sprawialaby problemu, bo moja mala wsuwa swierzcze wielkosci sredniej muchy i nie ma problemu.
zawsze podaje jej jedzenie z reki tak, ze nie musi sie martwic ucieczka kolacji
oczywiscie do karmienia nie mysle dawac zapaskudzonych much z odlowu, tylko w miare czysto klute muchy z pinek.
co wy na to?
-
Re: muchy dla gekonika placzacego
alez owszem czemu nie gekom też nalezy sie:]
-
Moim zdaniem możesz opdawać muchy ja podaje je swoim lamparci i obserwuje większy zapał przy łąpaniu muchy niż przy łapaniu świerszcza może dlatego że muchy są ruchliwe nawet wtedy kiedy wokół nich biega kilka geków które kcą je zjeść a świerszcze stoją w miejscu i czekają na to aż gek odejdzie. pozdro!!
-
mysle ze jedyne co mozna zrobic to opierdzielic muszce skrzydla zeby nie odleciala gekowi, bo moja mala jeszcze nie nauczyla sie latac
-
jednak pamietaj ze much nie sa pozywna kolacja i nie mozesz tylko ich dawac co najwyzej jak dopychacz, ja tak robie ze swoim kamykiem, ktory ciagnie glownie na swierszczach +muchy
-
domyslam sie. tej mojej tez nigdy samych swierszczy nie podaje, do tego jakies witaminy, wapno i bobofjuty
muchy wpadly mi do glowy ze wzgledu na swoj rozmiar i fakt ze najblizsze miejsce gdzie moge nabyc swierszcze to gdansk a bywam tam raz na dwa tygodnie.
takze chyba zaczen stosowac diete mieszana.
Uprawnienia umieszczania postów