-
Agama roslinosc
Wlasnie buduje nowe tera dla mojej agamy za pare dni chce jechac kupic jej jakiegos fajnego kwaitka tylko nie wiem jakiego w wczesniejszym tera mialem sztuczna rosline i ja czasem gryzla. Niechce zeby moja agama zachorowala jesli kupie jej nieodpowiedni kwiatek co proponujecie bo niestety temacie roslinnosci jestem cienutki :/
-
Re: Agama roslinosc
nie kupuj zywej roslinki bo zostanie zjedzona..agamy lubia zielen:>
najlepiej sztuczna z wiekszymi liscmi
-
Podaj najpierw dokładnie gatunek.
Jeśli chodzi tobie o brodatą najlepiej jakieś sztuczne, ewentualnie jakieś gruboszowate np. "żywe kamienie", aloes, sansewieria, eszeweria, haworthia, gasteria itp. Tylko pod żadnym pozorem nie dawaj do terra jakiegoś wilczomlecza.
-
Ja do terrarium dla brodaczy też zdecydowanie polecam ci roślinki sztuczne- moje też czasami próbowały je podgryzać ale szybko im to przeszło (aktualnie mają w terra sztuczną roślinkę imitującą trawę, bardzo podobną do tej oferowanej w biofilu). Wstawienie zaś żywej roślinki kończyło się tym, że leżały obok niej tak długo dopóki całej nie zjadły (było to zioło- melisa).
Z żwywych roślinek (co prawda nie do wstawienia do terrarium, ale do karmienia) polecam ci trzykrotke (agamki wprost za nią przepadają) no i wszelkiego rodzaju zioła, jak np. bazylia, czy już wspomniana melisa
-
Moje nawet sztuczne roślinki mi trochę przycięły - nie watro wstawiać żywych naprawdę. One baaardzo lubią zieleninkę i niestety mogą się struc niektórymi roślinkami.
-
okej ja mialem dot6ychczas stuczna i zuwazylem ze ja wszamuje ale myslalem ze moze jej zywa dam ale jak mowicie ze nie to kupie jakas fajna sztuczna
Uprawnienia umieszczania postów