-
Witaminkmi dla agamy brodatej!!??
Co sadzicie o witaminkach firmy Hagen dla zolwi zeby podac agamie??
Wit A - 5000000 iE
Wit D3 - 2000000iE
Wit C - 2000mg
Wit E - 2000mg
Wit B2 - 1000mg
Wit PP - 5000mg
kwas panteinowy - 200 mg
Pisze zeby lac 2-3 krople na 250 ml wody (zolwie)!! A jesli dla agamki to ile??
pozdrawiam
-
Re: Witaminkmi dla agamy brodatej!!??
Kup po prostu zwykłe witaminki w proszku reptimineral czy reptivite,do tego sepie i nie kombinuj.
-
o to chodzi ze wyszedlem przed procesie
-
Kupielem to i nie wiem czy to po prostu wywalic i jakies inne kupic
-
Ja moim brodaczom bym ich nie dawała,ale poczekaj,może ktoś ci powie jakie ma byc dawkowanie.Tylko,że jest jeszcze jeden problem,jak zamierzasz je podac agamie?? przecież jak nalejesz jej do miski z wodą to nie będziesz wiedział,czy wypiła odpowiednią ilość.Może w ogóle nie pić z miski,dlatego jestem za tymi sypkimi witaminkami.
-
Nio chyba masz racje!! Moze mi podasz nazwe jakis tanszych witamin dal agamki 10 cm??ale co teraz zrobic z tymi witaminami dla żółwia:>??
-
kup jakie kolwiek witaminy w proszku dla gadow lub zwierzad miesozernych terraryjnych i kosztuja troszke ale starczaja na bardzo bardzo dlugo. napewno wiecej niz rok wiec sie oplaca.
-
Tak,jak mówi kolega witaminy starczają na bardzo długo. Ja używam wspomnianych już wcześniej przeze mnie witamin,na zmianę,do tego jeszcze sepię(taką dla ptaków).Sepia kosztuje ok.2 zł.
A te witaminki dla żółwi,jeśli je nieotworzyłeś,możesz spróbować odsprzedać w dziale "sprzedam",jeśli są rozpoczęte to daj w dziale "oddam" ogłoszenie,komuś się napewno sprzydadzą,więc szkoda wyrzucać.
-
wielkie dzieki!! Kupie teraz mu "normalne" witaminki
pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów