Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: mam pytanko

mam pytanko

emm mam pytanko ile kosztuje Agama brodata. M Ł O D Z I U T K A ?
    a ile Gekon lamparci ?
    Nie piscie że już to bylo na forum kupie, bo tam ktoś poweidział że to nie pasuje więc daję tutaj

ŁŁŁsy
    Guest

Re: mam pytanko

agama od 90zł -140zł a lampart od 35

natalia_13
    Guest

Agama kosztuje od 150 zł do 220zł. Ja kupiłam swoją za 300 coś. Ale teraz tanieją.

a to tygrysek taniutki

czyli że parka by byla za 75 zł ? a do tego jakie terrarium, opis już czytałem, czyli żę 100/60/50, i ile takie terra by kosztowało

natalia_13
    Guest

terra kosztuje z 250 zł

terrarium bez niczego ?:] czy z "czymś"

Jeśli chodzi o ceny zwierząt to zależy od kogo kupujesz Swoją najmniejszą agamkę kupiłam na ostatniej giełdzie w Świętochłowicach za 100 zł (bardzo ładnie wybarwiony maluszek), a dla porównania za dwie starsze agamki (kupiłam je też na giełdzie w Świętochłowicach, ale tej co była w październiku) zapłaciłam troche więcej- Pulpa kosztowała 200 zł , a Maleństwo 120 zł (dodam, że targowaliśmy się z moim chłopakiem z hodowcami i gadziny też były malutkie i bardzo ładnie wybarwione).
    Ostatnio widziałam ogłoszenie na forum jak ktoś chciał sprzedać malutkie agamki za 85 zł Cena też jeszcze zależy od tego jak ubarwiona jest agamka.
    Podobnie jest u lampartów- ceny są bardzo różne. Jak wejdziesz na stronke gekona możesz zobaczyć, że też wszystko zależy od tego jak ubarwiony jest gekon Nie radze ci tylko kupować zwierzaków w zoologach- dla porównania brodacz w jednym ze sklepów w Szczecinie kosztował około 400 zł (szaraczek i to w dodatku trzymany bez UVB).

Co do terrariów- wszystko zależy od tego z czego jest wykonane i kto jaki ma pomysł Jak zaczynałam swoją przygodę z terrarystyką to zamówiłam szklane terrarium w zoologu o wymiarach 100x40x50 za 300 zł (o wiele mniej zapłaciłabym gdybym zamówiła je u szklarza) . Dwa miesiące później z chłopakiem przerobiliśmy starą szafkę o mniej więcej takich samych wymiarach na terra i w sumie wyniosło nas to mniej niż 100 zł.
    Taniej wychodzą też terraria zrobione częściowo z OSB lub płyty meblowej

na agamke jush nie patrzem chodzi mi teraz tylko o Lamparciego, malutkiego, młodziutkiego. Terrarium takie jak dla jednego czyli 60x50x40 ? takie żeby mógł o nim sobie chodzić rozsuwane od przodu. i to wszyststko, jednym słowem najprostrze terrarium, ja jusz je urządze żeby gadzinka miała dobrze. Do podłoża może być włókno kokosowe ze żwirkiem ?

a no i jeszcze ile by takie samo ułożenie kosztowało terrarium tylko że 100x80x40

Uprawnienia umieszczania postów