Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: jaszczurka "polna" ;p

Ciapek_anolis
    Guest

Re: jaszczurka "polna" ;p

ty sie przejmujesz bratankiem.. lepiej zacznji sie przejmowac zwierzakami.. mógł jej nie łapac.. niech najpierw mysli a potem robi

Teoretycznie to choroby zwierzat zmiennocieplnych nie powinny przenosic sie na ludzi ale wiem ze od gadow mozna zlapac salmonelle;Tak jak napisali moi poprzednicy to nie wolno łapać płazów i gadów wystepujacych na terenie naszego kraju bo to zwykła męczarnia dla nich-jeżeli nawet zapewnicie jej odpowiednie warunki,pokarm itd to i tak zdechnie bo gady z naszej strefy klimatycznej wymagają zimowania a to nie jest takie łatwe-trzeba stopniowo obnizac temp,skracac czas oswietlania itd...żapomniałem napisac o konsekwencjach prawnych wynikających z przetrzymywania takich zwierząt-chyba nie chcesz zapłacić np.500 PLN?Najlepiej niech wypuści ją tam gdzie ją znalazł a Ty wez mu zakup jakiegoś gekonika na początek,koszt ok 100 zlotych a bedzie mial duzo pociechy.Pozdrawiam
    PS tylko się cieplej zrobiło a pytania typu:"jak hodować taką jaszczurkę/żabkę" itd mnożą się jak grzyby po deszczu...

juz ja wypuscil
    thenx za odpowiedzi

Uprawnienia umieszczania postów