Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jaszczurka żyworodna

Jaszczurka żyworodna

Czy taka jaszczurak złapana gdzies na łące (bo ostatnio taka spotkałem) moze być przeniesiona do hodowli w terarium??

Re: Jaszczurka żyworodna

WSZYSTKIE polskie gady są POD OCHRONĄ . NIE, NIE, I JESZCZE RAZ NIE !!

ŁŁŁsy
    Guest

Kup sobie lepiej, a nie okradaj Polskiej fauny i flory.Niech on sobie żyje

Radek. P.
    Guest

Ostatnio, czyli od przyjścia wiosny takie pytania sa zadawane dwa razy w tygodniu. Ludzie nauczcie się. Wszystkie polskie gady i płazy są pod ochroną. nie wolno trzymać ich w terrarium.

ja się może dopnę do tego postu. Mam pytanko(może ktoś z tutaj obecnych spotkała się z tym). Jak wytłumaczyć przemądrzałemu 8 latkowi że łapanie i męczenie jaszczurek naszych ojczystych jest niedobre. Chłopiec ten nie chce zrozumieć że one cierpią iże to jest zabronione. Co gorsza jaszczurki są wypuszczane dopiero gdy odpadnie om ogon lub uschną;/ Jest to syn koleżanki mojej matki, a o tych wyczynach dowiedziaąłm się od niego gdy przyjechał popodziwiać legwana(mam nadzieję że nei przekona mamy na nowe zwierzątko). Proszę podajcie jakieś sposoby

Ciapek_anolis
    Guest

spotkanie z Waranem z Komodo<lol2>

ŁŁŁsy
    Guest

ha. ale pytanie sam nie wiem jak można to wytłumaczyć i tesz jestem ciekaw co kto napisze-Ja też jak byłem mały łapałem żyworótki

wsadź go do rozkładanej kanapy- tam pod siedzenie, w schowek gdzie się posciel trzyma i spytaj się czy mu fajnie??, i powiedz że tak własnie sie czują zwierzaki, które on łapie

natalia_13
    Guest

Racja!!!

Zaprowadzic gowniarza na posterunek policji.

Uprawnienia umieszczania postów