-
Re: Agama brodata
ja mam dwie agamy i radze ci kupić dwie lampy grzewcze po 60W.
-
ja mam dwie agamy i radze ci kupić dwie lampy grzewcze po 60W. a twoje terra jest w sam raz
-
Jezu o czym ty mówisz 40-50 cm jaszczurka w terrarium 100/40/50 ! Natalia opamietaj sie ty jesteś jakąś sadystką ? Agamy brodate to są jaszczurki wyjątkowo aktywne i muszą mieć dużo miejsca na bieganie a w takim terra ledwo pare kroków zrobią.
-
Ale dla moich nie potrzeba bo one w ogóle nie lubią biegać w terra tylko się wygrzewają. Moja mają 44 cm. One wolą wyjść na podłoge i tam się wygłupiać.
-
Jak tak czytam niektóre wypowiedzi (szczegulnie natalii) to zaczynam myśleć, że nadchodzi kres współczesnej terrarystyki i świata zwierząt ((((((((
-
"Ale dla moich nie potrzeba bo one w ogóle nie lubią biegać w terra tylko się wygrzewają."
To proponuję zabrać swoje gady do weta bo coś z nimi nie tak jest :/
Ja mam brodacze (3) w terrarium 160x70x70 i uważam ze i to jest dla nich za małe mimo iż przekracza minimalne wymiary terrariów dla brodaczy na większości stron (będę im dostawiac jeszcze jedno takie samo bo poza terrarium gady biegają tylko jak jestem w domu). Brodacze są niesamowicie żywe, non stop coś rozrabiają.
Natalia zlituj się i nie pisz bzdur bo zaszkodzisz zwierzętom.
Nie zauważyłam by ktoś napisał o świetlówce emitującej UVB - nie zapomnijcie o tym - jest to bardzo ważne dla zdrowia gada.
Pamiętajcie że brody spokojnie dorastają do 50 - 55 cm i NIE WOLNO ich zamykać w terrarium w którym nawet nie będa miały jak się obrócić.
-
wogóle szkoda słow by opisac co sie tu dzieje natalka lepiej kup sobie zwierzątko typu świnka morska. agama nie dla ciebie pozdro!!!
Uprawnienia umieszczania postów