Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jaszczurka na poczatek...

Jaszczurka na poczatek...

Jaka jaszczurke polecilibyscie poczatkujacemu?? Ale nie ma być to ani żaden gekon,. ani kameleon...

Re: Jaszczurka na poczatek...

kameleony nie sa dla poczatkujacych. to zalezy ile masz miejsca na terra moze to byc legwan zielony, anoli tez zielony lub agama brodata lub iinne gatunki poczytaj OPISY GATUNKOW na tej stronie

Z takim podejściem to ja proponuje warana z komodo. Co to znaczy dla początkujących. nie ma jaszczurek, do których hodowli nie potrzeba niezbędnej wiedzy i opieki. Jak rodzi sie pierwsze dziecko w rodzinie to każdy jest początkujący, a jakoś ludzie dają sobie radę. Wracając do pytania, zapoznaj się z opisami gatunków. Wybierz po porostu odpowiedni dla siebie, ale odpowiedzialnie, mając na uwadze, że każdym będziesz musial sie odpowiednio opiekować.

moze to pdejście, że szukasz jaszczurki dlap oczątkujących jest OK (nie mów Luke ze wsyztskie gatunki moga być hodowane przez początkujacych), ale to, ze nie jesteś łaskaw przeszukać forum w poszukaniu odpowiedzi jest bardzo wkurzające.... co jakiś czas pojawia się dokąłdnie to samo pytanie więc chyba nie łatwo poszukać :/ zresztą w każdym terra-poradniku czy w opisach na stronce znajdują się tego typu informacje... POSZUKAJ!!! Czemu inni mają za Ciebie wybierać :/

jak masz odpowiednie warunki i mozliwosci i podchodizsz do tego z glowa to mozesz wszystko hodowac

a tak to sie przyjelo ze dla poczatkujacych albo agame brodata albo gekon lamparci

Moim zdaniem najlepsza sa Agamki Brodate)))
    Ale moga byc tez szyszkowce

zalezy ajkie masz terarium i czy bedziesz sie dobze zwierzakiem opiekowal musisz mu duzo czasu poswiecac bo jezeli chcesz miec jaszczurke tylko poto by byc kozak wsrod kolegow to daj spobie spokoj a jezeli naprawde cie to interseuje to polecam agame brodata tesz mam i nienazeka ale jezeli o moja osobe to mysle ze waz by byl lepszy.

LukaszImielowski
    Guest

Nie zgodze sie z tym stwierdzeniem:
    Hajdi napisał(a):

> jak masz odpowiednie warunki i mozliwosci i podchodizsz do tego
    > z glowa to mozesz wszystko hodowac

Chodzi o to ze np dla pewnych zwierzaczkow (dla tych dla "poczatkujacych") np nie robi roznicy spadek temperatury o 2-3 stopnie, czy proste błedy przyszlego lub potencjalnego terrarysty. Przeszukaj forum, ale skoro juz pisze to podpowiem, skoro odpadaja gekony (kameleony odpadly od razu bo wg mnie nie nadaja sie na 1sza jaszczurke) to moze szyszkowce, agama brodata, anolis zielony albo agama błotna ?

Gary napisal: "jezeli chcesz miec jaszczurke tylko poto by byc kozak wsrod kolegow "

Wiesz, mam tesh 3 ptaszniki, wiec nie zakladaj, ze to po to, bo do kozaczenia pajaczki by mi wystarczyly, po prostu ciekawią mnie te zwierzątka....

adas_0
    Guest

Sam musisz wybrac ale jabym ci radzil anolisa albo szyszkę

Uprawnienia umieszczania postów