Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: moja agama zjadła podłoże

micho
    Guest

Re: moja agama zjadła podłoże

Apropo weterynarzy ro w starszych wątkach wyszukałem paru weterynarzy z Lublina od gadów, których ludzie sobie chwalą. Jeżeli jesteś z Lublina albo okolic albo w ogóle jest ktoś zainteresowany to podaje adres wątku:

http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=110&i=63&t=33

W gdyni w redłowie dr.wet. Hajdo

Jest!!! A wet z naszego Oliwskiego parku zoo? Albo dr. z Redłowa?

z agamami jest oki, robią QPE !!

~~LIŻ BENY??!!~~

POZDROOOOOO

myślę żew to co Ty mówisz to są usłyszane i podawane dalej bzdury. Jeśli tak jest to w naturalnym środowisku agam maja kostkę kokosową???!!! Zastanów się.
    Moją agamę trzymałem na kostce, kostce bukowej, żwirku ale najnepiej moja podopieczna czuje się na komieniach piaskowca przyklejonych do płytek i to wszystko uzupełnia zwykły piach. Piach z czasem się ubija, Łatwo jest sprzątać i żarcie nie chowa się.

Bzdurą to niestety nie jest. Tak sie składa, ze na wolnosci brodacze mają bardzo zróżnicowaną dietę i nie występuje u nich zjadanie podłoża - jest to zachowanie występujące w niewoli. Jeśli zwierzak je piach nie wolno tego w terrarium zostawić i chyba każdy kto choć troche pomyśli powinien to zrozumieć. Sama miałam u jednego malucha piasek vita sand - nie jadł więc nie było problemu - zmieniłam po jakimś czasie bo niestety szybko zaczynało to smierdzieć.

Sprawa ze zwirkiem wygląda tak - jest on ostry podczas przełykania może poukszadzać układ pokarmowy i zacząć zalegać w tymze układzie- konsekwencje są raczej znane.

Uprawnienia umieszczania postów