-
Re: moja agama zjadła podłoże
wmuś w agamkę kilka kropel ciekłej parafiny (kazda apteka, pare złotych) - to ją przeczyści i ułatwi wypróżnienie, a na pewno nie zaszkodzi.
co do podłoża - to zależy też od danego osobnika - ja całe życie trzymam swojego
agama na piasku i żwirze i nigdy mi go nie jadł.
-
double, ta parafine mam dac jak moje agamki nie beda mogł zrobic kupy!! czy odrazu tak dac...?????
~~LIŻ BENY??!!~~
POZDROOOOOOOO
-
stary jest mnóstwo dobrych wetów którzy znaja sie wspaniale na gadach.
a jesli chodzi o piasek i żwirek to ja posiadam piaseki mój agam go nie je, jesli nawet zje małe ilości to nic sie nie stanie, gorzej jak zje go wiece. Jesli chodzi o zwirek to wystarczy mała ilosc by przyzporzyć agamie problemów ze zdrowiem (powaznych)
-
jesli jestes pewny, ze zezarla kamyk, dla pewnosci podaj jej ta parafine dopyszcznie (pare kropel pipetką)
-
A gdzież to mnóstwo gadzich lekarzy?? Na wybrzeżu żadnego nie ma...
-
Jest jeden weterynarz do którego mam zaufanie i do którego w razie problemów wysyłam zwierzęta- dr Piasecki z Wrocławia.
Co do pytania Kryzysa: jeśli Twoje agamki piasku nie jedzą to może on być w terrarium. Co do parafiny - podałabym ją dopiero w przypadku zaczopowania -0 wczesniej nie ma sensu - po co stresowac gada.
"Lepiej zmien na cos innego ten piasek, bo jednak wlokno kokosowe bedzie leprze (byle duze)"
chyba chodzi raczej o kosteczki z tegoż włókna- samo włókno w "luźnej" postaci (takie do namaczania) stosuje sie w terrariach tropikalnych i w suchych będzie pylić. Niektórzy mieszają to luźne włókno z piaskiem i wtedy jest dużo lepiej.
(trzeba coś zrobić z tymi nazwami bo zawsze te kosteczki mieszają się z tymi sztabkami włókna do namaczania)
-
jak narazie moje agmki nie zrobily QPY, jak nie zrobia jej do wieczora to bede musial parafine kupić!! aaa jak na parafina je przeczysci to wtedy nie beda odwodnione????
~~LIŻ BENY??!!~~
POZDROOOOOOO
-
zanim podasz parafine to weź jaszczura włóz do miski z ciepłą woda i wymasuj mu brzuszek.Zostaw na jeden dzień i zobacz czy nie zrobi Boba.a dopiero póxniej mysl o parafinie
-
oki, a jaka ta woda ma miec temperature??!! i jak długo ja w niej zostawic, ma byc sama woda, czy wsawic jakis kamien zeby wyszła??!! bo moge ja włozyc do miski z grzalka akwarystyczna!! moze byc????
Ciapek_anolis, w profilu jest moje GG jak możesz to sie odezwij!!
~~LIŻ BENY??!!~~
POZDROOOOO
-
oooooo jest jedna QPA, mam 2 agamki, i teraz pytanie która ja zrobiła!! nie pomagalem agamie przy jej robieniu :] wiec chyba jest oki !!
~~LIŻ BENY??!!~~
POZDROOOOOOO
Uprawnienia umieszczania postów