Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Kilka pytań

micho
    Guest

Kilka pytań

Mam znowu takie zapytanka.
    1.Czy Samiec Agamy Brodatej może naraz zapłodnić więcej niż jedną samicę?
    2.I jak długo będzie emitować promienie UVA i UVB świetlówka?(Jakiej firmy najdłużej?)
    3. Czy korek to chodzi normalnie o ten materiał co się go kładzie na ściany?
    4.Jak go formować?
    5.Da się go malować?
    6.A jak się da to jaką farbą?
    5.Jakie by było najlepsze terrarium dla jednego samca i dwóch samic Gekona Lamparciego? (pytam z ciekawości nie wykluczam hodowli, Agamy u mnie na pierwszym miejscu!!!)

Ciapek_anolis
    Guest

Re: Kilka pytań

Nie ma różnicy jakiej firmy świetlówka uvb: każde emitują promienie na okres 6 miesięcy.
    Jeśli chodzi o korek to zalezy o jaki .ten o którym często sie mówi mozna kupic na www.Biofil.pl. i ten można dłubac nożem nadając mu nieregularna strukture powierzchni.i nie ma potrzeby go malowac bo ma ładny, brązowy kolorek

micho
    Guest

A co do świtlówek a konkretnie ich "żywotności" to właśnie nie wiem czy tak jest do końca. Na forum terrarystyka.com.pl jest, że świetlówki już nie pamiętam jakiej firmy świcą i emituję promienie UV przez rok. I teraz to ja już w końcu nie wiem.

Ciapek_anolis
    Guest

ach no tak jest jedna firma.. coś sobie przypominam jednak nie powiem ci konkretow... wiem jednak ze wiekszość z dostepnych na rynku siwetlówek działa na czas 6 miechów

micho
    Guest

Dzięki, to ja się jeszcze doinformuję!!!

Ja mam świetlówkę firmy Sera i producent zaleca wymianę po 12 miesiącach. Inni producenci chyba też mają podobne zalecenia co do czasu użytkowania.

Retpi-glo emituja uvb przez okres 6miesiecy, swietlowki z Zoomed`a do 10miesiecy(sa tez odpoiwednio drozsze:/). Sa jeszcze swietlowki energooszczedne emitujace uvb do roku- ich nazwa to chyba Arcadia(a ceny wahaja sie kole 120-150zl)

Uprawnienia umieszczania postów