-
Jak ogrzewać terrarium dla Agam?
Tym razem moje zapytanie brzmi: Jak ogrzewać terrarium o wymiarach 200cmX100cmX200cm dla Agam Brodatych?
-
Re: Jak ogrzewać terrarium dla Agam?
Aha no i czy Agamki lubią się wspinać?
-
lustrzanki, swietlowki to chyba wystarczy a jak nie to kabel grzewczy badz mata
wspinac moja troche lubi szczegolnie po mnie
-
A jakie są ceny takich mat i kabli? I czy są one bezpieczne? Bo wiem, że nie można używać kamieni grzewczych, bo jaszczurka może się poparzyć.
-
jesli chodzi o kable imaty to odradzam. lepiej nagrzac terra za pomoca lustrzanem a w nocy ewentualnie za pomca czerwonego promiennika.
-
Do takiego terrarium zamontowałbym halogen 350W , 2-3 lustrzanki 60W i największą Repti glo 8.0 120cm . Pamiętaj że promieniowanie ze świetlówek Repti-glo dociera w odległości nie większej jak 30-40cm.
-
wystarczy zamontować 2 - 3 lustrzanki. Ja w terra 160x70x70 mam jedną . Najważniejsze by zamontować je po jednej ze stron terra tak by w terra było zrożnicowanie temperatur.
Co do wspinania - często się wspinaja na jakieś konary, palik kokosowy czy matę natomiast na skałki czy płytki kamieniopodobne nie mają zamiaru włazić.
A tak przy okazji - bardzo fajne wymiary terra robisz
-
Dzięki. Ale jakbym np. jedną ścianę zrobił z piaskowca to co nie wchodziłyby na nią?
-
A ile kosztowałoby mnie miesięczne użytkowanie trzech lustrzanek 60W i jednej Repti glo 8.0 120 cm(nie wiem jaką ma moc)?
-
na terrarystyka.com.pl
w dziale download jest program który umozliwia własnie sprawdzenie kosztów utrzymania jesli chodzi o prąd.
A co do wspinania do moj agam cały czas siedzi na sciankach i pod swietlówka sie wygrzewa, zadko schodzi na podłoże
Uprawnienia umieszczania postów