Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: wystarczy dla dorosłej??

wystarczy dla dorosłej??

czy terrarium 100x32x40 (dł x szer x wys) wystarczy dla dorosłej Agamy brodatej??

Ciapek_anolis
    Guest

Re: wystarczy dla dorosłej??

przeczytałemś wogóle opis??!!Minimalna powierzchnia dna to 120/60 ale polecana 150/80.
    E tym terra mozesz trzymać 20cm maulucha

Tak czytałem i było napisane że dla parki 110x50 wiec dla jednej myślałem że wystarczy. Ale skoro tak mówisz to sie nie sprzeczam.

Ciapek_anolis
    Guest

naprawde ani Twoje wymairy ani te ktore gdzies wyczytałeś nie nadaja sie na jednego a co dopiero na parkę. Musisz zdawać sobie sprawę że terrarystyka ma na celu zapewnienie JAK NAJLEPSZYCH WARUNKÓW naszym zwierzakom, a te wymiary napewno w tym nie pomogą. Jesli masz mozliwosc zrób jak najwieksze terra, jesli masz mniejsze mozliwości z rób minmum jesli masz małą mozliwosc zrób terra dla mniejszej jaszczurki..

Wyczytałem to na stronie na której sie właśnie znajdujemy. Sam zobacz w opisie gatunków.

Ciapek_anolis
    Guest

bardzo mozliwe ze tak jesttam napisane jednak ja jestem zwolennikiem nie meczenia zwierząt i nie trzymania ich w karcerach dlatego podaje inne, wieksze wymiary, które zadziałają z dobrocia dla zwierzaka... Problem jest taki że brodacze dosrastaja nawet do 55cm.. i wyobrax sobie jak bedzie sie poruszał w terra o wymiarach o których wspomniałes.....;/

A nie ma jakiś odmian agam brodatych które rosną trochę mniejsze??
    No bo rzeczywiście przy tej szerokości było by ciężko.

Ciapek_anolis
    Guest

jest,tak zwana agama karłowata , tylko ceny sa zniewalające
    www.terrarystyka.com.pl

czyli raczej odpada.
    To jakie jaszczurki (oprócz lampartów) które można oswoić można by trzymać w takim terra??

:/ jakbyś miał to terra szersze to by się nadawało spokojnie. Ja mam parke w terra 100/60/60.

Uprawnienia umieszczania postów