Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: jak wysyłać takie owady jak patyczaki pocztą????

maziumi
    Guest

jak wysyłać takie owady jak patyczaki pocztą????

Jak wspomniałem w temacie nie mam pojęcia jak się wysyła żywe paczki z owadami ?
    jeśli ktoś to już robił proszę o pomoc . Ile gdzieś wynoszą koszty wysłania kilku osobników . i jak to wygląda bo w tej dziedzinie jestem laikiem .

MataManX
    Guest

Re: jak wysyłać takie owady jak patyczaki pocztą????

ładujesz je w pudełko po kliszy albo inne pudło aby nikt ich nie zgniótł, robisz dziurki w pudełku i ładujesz całość do koperty bąbelkowej i taką oto paczuszke wysyłasz na poczcie

maziumi
    Guest

MataManX dobry pomysł ale do takiego pudełeczka zmieści się patyczak L1 góra L2 (i będzie mu ciasno)a co z większymi osobnikami?? Ma ktoś inne pomysły. Jak coś proszę piszcie nawet jak to są bardzo dziwne niekonwencjonalne sposoby .

MataManX
    Guest

Bierzesz większe pudełko

maziumi
    Guest

MataManX to wiem ale podsuń mi jakiś pomysł . Jakiś rodzaj większego pudełka . Ja niemam pojęcia . Może jeszcze wkładać je do 1 litrowej butelki fakt faktem że zgniecień zero jeśli zakręci się nakrętkę i do koprety się zmieści ale to chory pomysł.

maziumi
    Guest

Nie macie innych pomysłów . To co ja teraz zrobię nikt nie wie :-(

są jeszcze słoiki albo pudełka z korka lub plastikowe

są jeszcze słoiki albo pudełka z korka lub plastikowe znajdziesz je w każdym markecie, do koloru :]

Uprawnienia umieszczania postów